De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Google: Android nog niet klaar voor tablets

Redactie
11 september 2010, 12:17
1 min leestijd
Google: Android nog niet klaar voor tablets
android tablet

Google moet nog een hoop werk verzetten om de interface van Android te optimaliseren voor tabletcomputers. Dit geeft het bedrijf zelf toe. Op dit moment kunnen ontwikkelaars Android 2.2 op tablets zetten, maar dat vindt Google geen goed idee. Het Amerikaanse bedrijf lijkt mensen af te raden om een tabletcomputer met Froyo te kopen, omdat er nog een hoop dingen verbeterd moeten worden. Tablet kopen? Je kunt beter even wachten!

“De apps van de Android Market werken niet op een tablet met Froyo”, beweert Hugo Barra, Product Management Director van Google. “Froyo is niet ontwikkeld voor dit formaat schermen.” Google staat de Android Market wel toe op de Samsung Galaxy Tab, omdat dit apparaat – technisch gezien – een gigantische telefoon is in plaats van een tablet-pc.

Lees verder na de advertentie.

Omdat Android een open platform is, mogen allerlei ontwikkelaars het besturingssysteem gebruiken voor hun apparaten. Barra: “We zagen tijdens de IFA 2010 heel veel tabletcomputers met Android, dus er zijn al genoeg tablets die al op Android draaien.”

De volgende versie van Android – Gingerbread – richt zich meer op de gebruikersinterface. Toestelmakers zoals HTC en Motorola hebben dan geen reden meer om een eigen gebruikersinterface voor hun Android-toestellen te maken (althans, dat is het plan).

Honeycomb, de Android-versie na Gingerbread, wordt mogelijk speciaal geoptimaliseerd voor tabletcomputers. Toch wordt deze versie pas volgend jaar uitgebracht. Het lijkt erop dat we even moeten wachten op de perfecte Android-tabletcomputer.

Via: TechRadar

Categorie: Tablets
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's