Placeholder

Googles mobiele platform Android dreigt vertraging op te lopen. Aanvankelijk hoopte het bedrijf rond deze tijd de eerste telefoons op de markt te brengen, maar dat is uitgesteld tot zeker het vierde kwartaal.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

et Android hoopt Google de concurrentie aan te gaan met andere moderne smartphones, zoals de succesvolle iPhone van Apple. Het open-source softwareplatform drijft de telefoon aan en er kunnen toepassingen voor de toestellen op worden gedraaid.

Fabrikanten hebben moeite om Android op tijd te implementeren, meldt de Wall Street Journal. Deels komt dat doordat Google zelf nog aan het platform aan het sleutelen is, maar ook willen veel mobiele operators de software aanpassen. Naast de standaard Google-software willen ze hun eigen diensten aan de toestellen toevoegen.

Bron.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.