De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Dit zijn de nieuwe Android Wear-smartwatches van Google’

Thomas Haenen
12 juli 2016, 8:49
2 min leestijd
‘Dit zijn de nieuwe Android Wear-smartwatches van Google’

Google’s eigen Android Wear-smartwatches zijn mogelijk voor het eerst op beeld vastgelegd. Renders van de ‘Swordfish’ en ‘Angelfish’ geven een goede indicatie van het design.

Lees verder na de advertentie.

Google Angelfish en Swordfish

De renders van de Android Wear-horloges zijn gemaakt door Android Police, op basis van bronnen waar de site mee sprak. Hoewel ze dus niet volledig zullen overeenkomen met het definitieve design van de smartwatches, geven ze een uitgebreide eerste indruk van wat we kunnen verwachten.

Google zou twee eigen smartwatches in ontwikkeling hebben, genaamd ‘Angelfish’ en ‘Swordfish’. Angelfish is de grootste van de twee. De precieze diameter van het scherm is onbekend, al is er wel genoeg ruimte voor drie knoppen op de zijkant van de smartwatch. Naast één grote digitale kroon zitten nog twee kleinere knopjes. Hoewel de afbeelding het niet laat zien, zou de Angelfish relatief dik zijn. Het apparaat zou vooral op de fitness-markt gericht zijn en is bedoeld voor actieve sporters.

Google Swordfish en Angelfish

Dit model zou het vlaggenschip moeten zijn voor wat Android Wear allemaal kan. De smartwatch kan zelfstandig opereren, zonder verbinding met een smartphone, omdat ondersteuning voor 4G en GPS al ingebouwd zit. Ook een hartslagscanner is aanwezig. De wearable zal zelf apps kunnen uitvoeren zonder dat je je mobiel op zak hoeft te hebben.

De ‘Swordfish’ is wat kleiner, en is het model dat juist wel aan je Android gekoppeld moet zitten. Er is geen LTE en GPS aanwezig, en de behuizing is ook een stuk dunner en compacter. Volgens de bron zit er een kleine zwarte rand rond het beeld en de rand van het horloge, maar dat probeert Google op te lossen door apps zoveel mogelijk van zwarte achtergronden te voorzien. Waar bij de Angelfish sport centraal staat, draait deze Swordfish volgens de bron voornamelijk om design.

Google Swordfish en Angelfish

Google Android Wear-smartwatches release

De Android Wear-smartwatches worden volledig intern door Google ontwikkeld en geproduceerd. Het zijn dus vermoedelijk geen ‘Nexus Wear’-smartwatches, want bij de Nexus-lijn werkt Google doorgaans samen met een hardwarepartner. Het is nog onduidelijk wat de definitieve naam wordt en wanneer we de Angelfish en Swordfish in de winkels kunnen verwachten. Vermoedelijk worden ze gelanceerd rond de definitieve lancering  van Android Wear 2.0, ergens later dit jaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu