Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google-app 8.0 verstopt deze 4 hints over de toekomst van Google

Erwin Vogelaar
22 april 2018, 10:51
2 min leestijd
Google-app 8.0 verstopt deze 4 hints over de toekomst van Google

Google-app 8.0 rolt uit in de Play Store. De update zelf is niet zo bijzonder, maar wat er achter de schermen gebeurt wel. Dit zegt de update over de toekomst van onder andere Google Assistant, Google Lens en Material Design.

Lees verder na de advertentie.

Google-app 8.0: hints over de toekomst

De Google-app is inmiddels toe aan versie 8.0 in de Play Store. Aanvankelijk leek het om een kleine update te gaan, maar achter de schermen gebeurt toch genoeg interessants.

1. Material Design 2 is op komst

Recentelijk waren er al geruchten rond een flinke update van Googles Material Design. Later dit jaar zou Google Chrome namelijk een nieuw uiterlijk krijgen met Material Design 2. Google lijkt ook een nieuwe versie van de Google-app voor te bereiden met deze designregels.

Zo krijgt de onderste balk een nieuw ontwerp met moderne knoppen. Onder andere Google Assistant wordt in een cirkel geplaatst en de Recent-knop geeft aan hoeveel items je recentelijk hebt bekeken (hoewel nog buggy). Interessant is dat opgeslagen items een prominentere plek krijgen. Op dit moment moet je naar het menu om deze bewaarde berichten te vinden, maar met het nieuwe design staan ze onderin het scherm. Dit nieuwe design is nog een test en wordt nog niet breed uitgerold.

google-app 8.0

Video wordt belangrijker voor Google Assistant

De vernieuwde Google-app laat duidelijk zien dat de toekomst van Google Assistant niet alleen bij audio, maar ook bij video ligt. Bij de Google Assistent-instellingen is het daarom nu mogelijk om videobellen te activeren via Google Duo. Daarnaast wordt er in de code van de Google-app gesproken over het afspelen van nieuwsvideo’s. Via Google Home-speakers met schermen wordt het dus mogelijk om nieuws-updates met beelden te krijgen.

Google Assistant gaat nicknames leren

In de instellingen van Google Assistant is nu ‘Your People’ te vinden. Zo heet de functie ook nog in de Nederlandse versie van de app. Het idee is dat je hier Google Assistant kunt vertellen wie je bedoelt na het zeggen van een bepaalde nickname. Bijvoorbeeld dat als je zegt dat je jouw partner of moeder wil bellen, dat Google Assistant weet wie je bedoelt. De functie lijkt nu echter nog niet goed te werken.

Google Lens krijgt toegang tot je selfiecamera

Op dit moment werkt Google Lens alleen nog met de camera aan de achterkant van je smartphone, maar in de code van de app wordt gesproken van een mogelijkheid om de camera om te wisselen. Op deze manier kun je een voorwerp aan Google Lens laten zien door het voor je smartphone te houden.

Google Assistant-tips

Benieuwd wat Google Assistant nu al allemaal kan? Met deze twaalf Google Assistant-tips haal je het meest uit de spraakassistent.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu