De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Google test met reclame tussen aanbevolen artikelen in Google-app’

Thomas Haenen
25 mei 2018, 12:21
1 min leestijd
‘Google test met reclame tussen aanbevolen artikelen in Google-app’

Het homescreen van de Google-app op je smartphone is nu nog reclamevrij, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Het zoekbedrijf experimenteert met advertenties, zo blijkt uit enkele screenshots.

Zo zien de Google-app advertenties er uit

De Google-app staat prominent op de meeste smartphones. Door naar links te vegen op je homescreen wordt hij direct in beeld gebracht. De app biedt niet alleen een zoekbalk voor Google, maar toont je ook het huidige weer, files die je mogelijk kunt verwachten en nieuws dat aansluit op je interesses. Dit ‘Google Feed’-overzicht wordt binnenkort mogelijk van advertenties voorzien, zo ontdekte Android Police.

Google-app advertenties

Sommige gebruikers van de Google-app zien deze week namelijk opeens reclames opduiken in hun nieuwsoverzicht. Deze advertenties hebben hetzelfde design als gewone nieuwsberichten, met linksonder in kleine groene letters ‘Ad’ vermeld. Een klein groepje Amerikaanse gebruikers zegt onder andere reclames voor Groupon en restaurants te zien.

Het zoekbedrijf heeft nog geen reactie gegeven op de tests, dus het is nog onduidelijk wat voor advertentieplannen men precies heeft. Google experimenteert wel vaker met nieuwe functies bij een klein publiek. Als het bedrijf tevreden is met hoe zo’n test verloopt, wordt een functie uitgerold naar meer mensen.

Het zou geen grote verrassing zijn als Google inderdaad besluit bij iedereen advertenties te tonen. Reclame is immers de belangrijkste inkomstenbron van het zoekbedrijf. Tussen de zoekresultaten, in de Google Play Store en in andere apps van het bedrijf wordt ook al reclame getoond. Het was al langer de vraag hoe lang de Google Feed reclamevrij zou blijven, maar nu blijkt dat Google in ieder geval experimenteert met een verdienmodel.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's