Google App Inventor: iedereen kan Android-applicaties maken

Redactie
12 juli 2010, 9:36
2 min leestijd
Google App Inventor: iedereen kan Android-applicaties maken
app inventor

Google heeft App Inventor voor Android gelanceerd, een nieuwe dienst waarmee iedereen in staat is applicaties te maken. Mensen zonder programmeerkennis zouden er complete, werkende Android-apps mee kunnen maken door een serie blokken met elkaar te verbinden. Het aantal applicaties in de Android Market kan daardoor spectaculair toenemen, maar levert het ook kwalitatief goede apps op?

De dienst werd vannacht in de nieuwste editie van de New York Times onhuld. Het gaat om een WYSIWYG-tool (What You See Is What You Get), waarbij je geen code hoeft te leren. Door het klikken en slepen van bepaalde blokken voeg je een applicatie samen.

Lees verder na de advertentie.

app inventor screen

Google zegt erover:

To use App Inventor, you do not need to be a developer. App Inventor requires NO programming knowledge. This is because instead of writing code, you visually design the way the app looks and use blocks to specify the app`s behavior.

Google heeft de dienst getest op scholen en zegt er goede ervaringen mee te hebben. In onderstaand filmpje kun je zien hoe het werkt. Een vrouw maakt een app waarbij je op een foto van een kat kunt drukken om een miauwgeluid te horen:

Handig is dat je tijdens het maken van je project meteen de app naar een aangesloten Android-toestel kunt sturen, om te zien hoe de app functioneert.

Het gegeven voorbeeld van een miauwende kattenapplicatie is misschien precies waar mensen bang voor zijn bij App Inventor: onzinnige apps zonder functionaliteit. Maar tegelijk kan App Inventor het makkelijker maken voor mensen die wél een kwalitatief goed idee hebben, om dat eindelijk te realiseren. En misschien geeft het mensen net het laatste duwtje om toch Java te leren. App Inventor ziet er als tool op het eerste gezicht lelijk uit, maar het doet wat het belooft.

Meef info: App Inventor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu