Zo luister je naar podcasts met de Google-app

Wouter Nijsen
21 april 2016, 14:11
2 min leestijd
Zo luister je naar podcasts met de Google-app

Podcastfans opgelet: Google heeft het mogelijk gemaakt om via de Google-app naar podcasts te luisteren. Zo kun je snel de laatste aflevering van je favoriete podcasts checken.

Lees verder na de advertentie.

Google-app podcasts: zo werkt het

De nieuwe feature werd gisteravond aangekondigd en laat je via een zoekopdracht in de Google-app naar podcasts luisteren. De opzet is simpel: start de Google-app, tik in de zoekbalk de naam van een podcast en druk op de zoekknop. Hierna zie je tussen de zoekresultaten enkele afleveringen van de betreffende podcast staan, met de bijhorende naam en nummer.

Door op het afspeelknopje te tikken kun je met beginnen met luisteren, terwijl je gewoon de Google-app kunt blijven gebruiken of afsluiten. De podcast speelt op de achtergrond, waardoor je je Android-toestel probleemloos kunt uitzetten.

Google-app podcasts

Omdat de nieuwe optie via de servers van Google wordt geactiveerd, hoef je geen update voor de app te downloaden. Het kan echter zijn dat de functie nog niet bij jou beschikbaar is. Bij de Nexus 6P van ondergetekende hielp het om de systeemtaal in het Engels te zetten en vervolgens de Google-app te vernieuwen. Dat laatste doe je door van boven naar beneden te vegen, waarmee ook de informatiekaarten binnen de app worden bijgewerkt. Daarnaast is handig om te checken of de zoektaal in het Engels staat. Dit doe je door naar `Settings > Search Language` te gaan.

Eerder deze week voegde Google podcasts toe aan Google Play Music, al is de functie vooralsnog alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar. De app gebruikt algoritmes om podcasts aan te raden op basis van de stemming en interesses van de gebruiker. Ook kunnen gebruikers zich abonneren op podcasts, waarbij ze een notificatie ontvangen als er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Het is onduidelijk wanneer de functie  ook in de Benelux beschikbaar komt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu