Zoekresultaten Google tonen apps op fraaie manier

Wouter Nijsen
28 augustus 2015, 14:14
1 min leestijd
Zoekresultaten Google tonen apps op fraaie manier

Google heeft het uiterlijk van app-suggesties in de mobiele browser veranderd. Wanneer je nu op je Android naar apps zoekt, worden ze in gekleurde blokken getoond, wat er fraai uitziet.

Lees verder na de advertentie.

Google app-suggesties krijgt nieuwe look

Een tijdje geleden begon Google met het tonen van app-suggesties in de zoekresultaten van de mobiele browser. Een fijne toevoeging, omdat apps nu gemakkelijk te vinden zijn en je niet per se Google Play hoeft te openen om een applicatie te zoeken. Google rolt nu een nieuwe lay-out uit voor de apps waar met de mobiele browser of Google Now naar wordt gezocht. Dit ziet er fraaier uit  en  overzichtelijker uit.

Wanneer je voortaan bijvoorbeeld op `camera-apps` of `e-mail-apps` zoekt, worden er standaard een zestal applicaties in de browser getoond. Hierbij wordt gebruikgemaakt van gekleurde vlakken met daarin icoontjes van de betreffende apps. Ook wordt informatie uit Google Play weergegeven, zoals de sterrenwaardering en het aantal mensen dat de app hebben beoordeeld.

Door onderin op `Meer apps` te drukken, verschijnt er een langere lijst met applicaties. Door op een app tikken, wordt automatisch de pagina in Google Play geopend, zodat je de Android-app direct kunt downloaden. Het zoeken naar apps met de browser werkt zowel in het Engels als het Nederlands en wordt de komende dagen naar iedereen uitgerold.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu