De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google-app test drie nieuwe zoekfuncties

Erwin Vogelaar
18 december 2016, 18:53
2 min leestijd
Google-app test drie nieuwe zoekfuncties

Google test regelmatig nieuwe functies in zijn apps en nu is de Google-app aan de beurt. In de nieuwste versie van de Google-app wordt onder andere offline zoeken en een lite-modus uitgeprobeerd.

Lees verder na de advertentie.

Google-app test

Google is drie nieuwe functies aan het testen in de Google-app voor Android. Verschillende gebruikers melden namelijk nieuwe mogelijkheden. Op deze manier test Google bij een beperkt aantal mensen wat wel en wat niet werkt. Zo wordt er een recent-tab getest. Hier kun je al je recente zoekopdrachten vinden met plaatjes van de laatste zoekpagina. Als je hier op drukt, kun je de zoekopdracht weer uitvoeren, of je even snel het antwoord dat je al had gevonden weer tevoorschijn halen.

google-app test

Tevens test Google de mogelijkheden om offline te zoeken. Het idee is dat je de app een zoekopdracht kunt geven en Google vervolgens zijn best gaat doen om resultaten te bieden. Dit gebeurt volledig op de achtergrond. Zodra er een beetje internet binnenkomt, kan de Google-app dit gebruiken. Als een zoekopdracht compleet is krijg je daar een melding van en kun je de resultaten bekijken. Deze optie wordt al enkele maanden getest, maar nu wordt de functie uitgebreid met een plek waar je al je lopende zoekopdrachten kunt bekijken en eventueel kunt annuleren. Handig als je ergens bent met een slechte verbinding, maar je toch informatie nodig hebt.

De laatste nieuwe functie die Google test is een lite-modus. Activeer je deze optie, dan laat Google alleen de belangrijkste informatie op de pagina zien om je internetverbinding te sparen. Denk bijvoorbeeld aan het niet tonen van afbeeldingen, maar enkel de tekst. Dit is niet hetzelfde als AMP, dat door websitemakers geïmplementeerd moet worden. De lite-modus is door Google op elke webpagina te gebruiken. De Google-app is hier te downloaden in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu