De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google-app linkt direct naar interessante deel van video’s in zoekresultaten

Dennis de Vries
18 juni 2019, 10:44
2 min leestijd
Google-app linkt direct naar interessante deel van video’s in zoekresultaten

Het wordt gemakkelijker om direct vanuit de zoekresultaten naar een bepaald punt in een video te springen. De Google-app laat na een update bladwijzers van video’s zien.

Lees verder na de advertentie.

Google-app toont video bladwijzers

Iedereen die wel eens een vraag heeft gegoogled, is waarschijnlijk uitgekomen bij uitlegvideo’s of tutorials. Voorheen zat er weinig anders op dan die video aan te klikken en zelf op zoek te gaan naar het deel waar je vraag beantwoordt wordt.

Een update in de Google-app maakt dit gemakkelijker. Binnenkort toont de app aan de hand van bladwijzers wat er ‘in deze video’ te zien is. Zo kun je vanuit de zoekresultaten direct naar het interessante deel skippen.

Google app toont video bladwijzers

Website Android Police meldt dat de nieuwe functie nog lang niet voor iedereen beschikbaar is, maar ‘ie gefaseerd wordt uitgerold. Gebruikers die de update al hebben ontvangen, zien in de zoekresultaten bij video’s een balkje met extra informatie onder het kopje ‘In this video’. Hier staat in een tijdlijn welke onderwerpen in een video aan bod komen.

Bladwijzers worden met blauwe puntjes aangegeven. Het is mogelijk direct vanuit Google naar zo’n bladwijzer te gaan en de video op dat bepaalde punt te starten. De bladwijzers worden automatisch gegenereerd; het lijkt erop dat Google daarvoor afgaat op de beschrijving die de uploader aan de video toevoegt.

Handig voor Nest Hub

De uitgebreide zoekresultaten kunnen in de toekomst niet alleen van pas komen voor gebruikers op mobiele telefoons. Ook gebruikers van spraakgestuurde apparaten, zoals de Google Nest Hub, zullen hier profijt van hebben. Bij het oproepen van een instructievideo kunnen ze zo direct zien waar de video interessant wordt, en zo de opdracht geven te skippen naar dat deel.

Het lijkt erop dat Google de ‘in deze video’ bladwijzers gefaseerd uitrolt. Momenteel is het beschikbaar in versie v10.7.4.21 van de Google-app. Dat is de meeste recente bèta-uitvoering. Wanneer deze uitgebreide zoekresultaten naar de normale versie van de Google-app worden uitgerold, is onbekend.

Lees meer over Google

Bron afbeelding: AndroidPolice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu