De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Interface voor visueel zoeken getest in Google-app

Erwin Vogelaar
3 maart 2017, 20:37
2 min leestijd
Interface voor visueel zoeken getest in Google-app

In de Google-app visueel zoeken zat er al een tijdje aan te komen, maar nu hebben we daadwerkelijk zicht op een interface die getest wordt voor deze functie.

Lees verder na de advertentie.

Google-app visueel zoeken

De nieuwste testversie van de Google-app heeft weinig vernieuwingen, behalve als er onder de kap gekeken wordt. Daar is namelijk een eerste versie van een interface voor visueel zoeken te vinden. De functie zal te vinden zijn via het navigatiemenu van de app en maakt gebruik van een heel nieuw scherm. Hier kun je een foto maken en vervolgens op een onderdeel van de foto tikken om te zoeken.

Na het tikken op de foto, wordt onderin de app een carousel aan zoeksuggesties getoond. Zoals je in bovenstaande afbeelding van 9to5Google kunt zien, herkent Google bepaalde woorden zoals ‘Motorola’ in de tekst en worden deze woorden als potentiële zoekopdrachten voorgesteld. Mensen die Now on Tap wel eens gebruikt hebben kennen deze technologie wellicht al, omdat je op elk scherm op je toestel visueel kunt zoeken. Door de technologie nu in de Google-app te verwerken is het veel makkelijker te vinden en te gebruiken. In de bètaversie van de Google-app is verder te vinden dat opgeslagen afbeeldingen van Google Afbeeldingen een aparte sectie in het navigatiemenu krijgen.

Beide mogelijkheden zijn nu niet voor iedereen zichtbaar die de testversie van de app gebruikt. Google kiest meestal enkele bètatesters uit om nieuwe functies uit te proberen. Later worden deze functies dan naar alle bètagebruikers uitgerold en nog later weer naar alle gebruikers van de app. Wil je zelf de testversie van de app gebruiken, dan kun je naar deze pagina toe. De app zelf kun je gratis in de Play Store downloaden via deze link. Ben je ingeschreven voor de bèta, dan staat dat duidelijk vermeld bij de app in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu