De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps gaat evenementen tonen, ook andere Google-apps geüpdatet

Gijs Ettes
13 maart 2014, 9:10
1 min leestijd
Google Maps gaat evenementen tonen, ook andere Google-apps geüpdatet
Google-apps geüpdatet

Afgelopen nacht zijn een aantal Google-apps geüpdatet, waaronder de Android-versie van Google Maps. Deze toont voortaan – in de VS althans – evenementen en festivals op de desbetreffende locaties. Versie 7.7 geeft bijvoorbeeld bij het AT&T Park honkbalstadion aankomende wedstrijden weer. Of de kaarten-app ook in Nederland en België evenementen gaat tonen, is vooralsnog onduidelijk.

Daarnaast dimt Google Maps nu automatisch het display bij bepaalde navigatie-acties waardoor de accu van je toestel iets wordt ontzien. Ook zijn er enkele bugfixes doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Maps stabieler werkt. Via deze link kun je de Google Maps Android-update downloaden; deze wordt gefaseerd uitgerold en is mogelijk niet bij iedereen tegelijkertijd beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Ook andere Google-apps geüpdatet

Ook andere Google-apps zijn door de zoekgigant onder handen genomen. Zo bevat Google Vertalen na de update 13 nieuwe talen, waaronder het Arabisch, Bosnisch en Perzisch. YouTube laat je nu reageren op comments onder video’s en bij de Chromecast-app is de navigatie en de wijze waarop tijdzones worden weergegeven, verbeterd. Daarnaast kan de app MAC-adressen tonen, wat handig is als je problemen hebt om de Chromecast aan je netwerk te koppelen.

De verbeteringen voor de Chrome Beta-app zijn iets minder spannend. De browser heeft minder bugs en zou na de update stabieler moeten werken. Google Wallet is ook onder handen genomen, maar niet beschikbaar in ons land.

> Meer lezen over Google Maps? Dat kan in AndroidPlanets uitgebreide artikel over Google Maps Android, met handige tips en tricks

Download: Google Maps (gratis)

Het laatste Google nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu