De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google gaat eigen apps kindvriendelijker maken

Wouter Nijsen
4 december 2014, 13:20
1 min leestijd
Google gaat eigen apps kindvriendelijker maken

Google-apps worden dagelijks door miljoenen mensen van over de hele wereld gebruikt, waaronder ook veel kinderen. Voor die laatste doelgroep is Google voornemens om haar apps kindvriendelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google-apps kindvriendelijk

Google-apps kindvriendelijk

De zoekgigant ontwikkelt momenteel aparte versies van Chrome en YouTube, zodat deze kindvriendelijker worden. Hiermee wordt getracht om het internet veiliger te maken voor kinderen, zodat zoekresultaten beter passen bij de jongere doelgroep. De apps worden daarnaast hoogstwaarschijnlijk voorzien van meer opties voor ouderlijk toezicht, zodat bepaalde websites handmatig af te schermen zijn. Een logische stap van Google, zeker wanneer je bedenkt dat kinderen steeds eerder met het web  in aanraking komen en ouderlijk toezicht hierdoor veel belangrijker wordt.

Ramin Diwanji, vice-voorzitter bij Google, geeft aan dat het bedrijf ernaar streeft zoveel mogelijk van haar diensten aan te passen. Hiermee moeten ze voor verschillende doelgroepen veilig en fijn in gebruik zijn. Dat sommige Google-apps kindvriendelijk zouden worden, werd eind augustus al eens gesuggereerd. Google zou onder de druk van de FTC al een tijdje bezig zijn met het aanpassen van apps. De FTC is een organisatie die de veiligheid van persoonlijke informatie van kinderen op het internet probeert te waarborgen.

→ Ben je benieuwd naar welke mogelijkheden je hebt om Android beter af te schermen? Lees dan hoe je ouderlijk toezicht in Android instelt.

Lees het laatste nieuws  over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu