Op deze 4 manieren leer je Google beter Nederland kennen

Erwin Vogelaar
29 mei 2017, 15:25
3 min leestijd
Op deze 4 manieren leer je Google beter Nederland kennen

Help andere gebruikers een handje door verschillende Google-apps Nederland en haar taal te leren kennen. Op deze manieren maak je een betere Google voor iedereen.

Lees verder na de advertentie.

Zo leer je Google-apps Nederland kennen

Google-diensten lopen voor Nederlanders en Belgen vaak achter. Dat is met de huidige nadruk op Google Assistant extra duidelijk. Voorlopig komt er namelijk geen Nederlandse versie beschikbaar. Ook veel andere talen zijn nog afwezig, waardoor de taalbarrière groter is dan ooit. Hier kunnen we niets aan doen, behalve wachten tot Nederlands beschikbaar wordt gemaakt of de taal van onze smartphone op Engels zetten. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren waarop je de andere Google-diensten kunt verbeteren. Android Planet zet ze voor je op een rijtje.

1. Leer Google beter Nederlands

Google zorgt er met kunstmatige intelligentie voor dat zijn Nederlandse vertalingen steeds beter worden, maar een menselijk oog voegt ook iets toe. Daar heeft Google een Crowdsource-app voor. Bij het starten van de app geef je aan dat je goed Nederlands spreekt. Vervolgens krijg je taken voorgeschoteld waarmee je Googles Nederlands verbetert.

google-apps nederland

Dit gaat niet alleen om vertalingen, maar ook handschriftherkenning en zelfs emotieherkenning. Zo krijg je bijvoorbeeld een zin te zien en wordt er gevraagd wat voor soort emotie er in de tekst wordt uitgedrukt. Of dat blij, boos of neutraal is.

Download Crowdsource in Google Play (gratis)

2. Bewerk Google Maps om foutjes te verwijderen

Als Google Maps niet klopt kun je geërgerd grommen en doorgaan met je leven, maar het is beter om een momentje te nemen voor het corrigeren van die fouten. Dat is direct via de app mogelijk. Tik hiervoor onderin het menu op ‘Feedback verzenden’. Hier geef je verschillende soorten fouten door. Dit gaat van simpele spel- en tekenfouten naar wijzigingen over de toegankelijkheid van de weg. Google stuurt je een berichtje om te laten weten wat er met je feedback is gedaan.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

3. Maak beelden voor Google Street View

Verschillende camera’s op de markt zijn nu ‘Google Street View Ready’. Dit betekent dat er verschillende merken 360-graden-camera’s geschikt zijn om foto’s mee te maken voor Google Street View. Google filmt zelf uiteraard met auto’s, drones en andere middelen talloze plekken op aarde, maar komt niet op elke locatie. Zit bijvoorbeeld jouw straat of hele dorp er nog niet bij, dan voeg je gewoon je eigen foto’ s toe. Lees meer over Google Street View-camera’s.

google-apps nederland

Je bent overigens niet verplicht om je aan deze geselecteerde camera’s te houden. Als je op je eigen manier 360-graden-beelden van goede kwaliteit maakt, dan zijn die beelden ook te uploaden naar Google Maps. Om foto’s te uploaden ga je in de Street View-app naar de privé-tab. Als je meer dan vijftig 360-graden-foto’s publiceert, krijg je van Google een Trusted-badge.

Download Google Street View in Google Play (gratis)

4. Voeg content toe aan Google Maps

Google Maps verbeter je niet alleen met het doorgeven van fouten of het uploaden van foto’s. Er zijn talloze locaties in de kaartendienst met te weinig informatie. Door reviews achter te laten, vragen te beantwoorden, foto’s te uploaden of bijvoorbeeld missende contactinformatie toe te voegen, help je anderen.

Voor tips waar meer informatie nodig is, kun je in het menu van Google Maps naar ‘Mijn bijdragen’ gaan. Hier vind je aanwijzingen voor hoe je de kaart in jouw buurt verbetert. Meld je daar ook direct aan voor Locals Guides om beloningen te krijgen voor je bijdragen. Denk aan uitnodigingen voor wedstrijden en evenementen, of vroege toegang tot nieuwe Google-producten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu