Waarom het logisch is dat Google aan een zelfstandige AR-bril werkt

Erwin Vogelaar
19 mei 2018, 18:36
2 min leestijd
Waarom het logisch is dat Google aan een zelfstandige AR-bril werkt

Google zou werken aan een zelfstandige AR-bril, om te concurreren met onder andere de Microsoft Hololens. Dat is een logische stap voor het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Zelfstandige Google AR-bril in de maak

Google zou werken aan een zelfstandige augmentedrealitybril. Deze bril staat nu bekend onder codenaam A65 en wordt gemaakt samen met het bedrijf Quanta. Deze twee bedrijven werkten eerder al samen aan de Pixel C-tablet.

De race naar de eerste goede AR-bril voor consumenten is begonnen. Microsoft is er in het openbaar mee bezig met zijn Hololens, maar ook Apple zou aan een eigen AR-bril werken. Na virtual reality lijkt augmented reality de volgende grote technologische stap en iedereen wil de eerste zijn.

google ar-bril

Google was toch druk met virtual reality?

Google lijkt zijn focus op virtual reality te zijn verloren. Googles virtualrealityplatform Daydream heeft het afgelopen jaar nauwelijks updates gehad en ook tijdens afgelopen Google I/O werd er geen tijd aan besteed.

Inmiddels is wel de allereerste zelfstandige virtualrealitybril verkrijgbaar die draait op Daydream. De Lenovo Mirage Solo heeft geen computer of smartphone nodig om Daydream-apps te gebruiken. Op de markt heeft de Mirage Solo echter flinke concurrentie, met name van Oculus met zijn zelfstandige Oculus Go. Zo staat Googles virtual reality ervoor in 2018.

Nieuwe focus is AR

Mogelijk is de focus op virtual reality weg, omdat Google al druk bezig is met augmented reality. Tijdens Google I/O liet het bedrijf bijvoorbeeld het gebruik van augmented reality in Google Maps zien. Ook wordt Google Lens steeds intelligenter. Deze apps zouden uitstekend werken binnen een zelfstandige AR-bril, zodat je niet met je een smartphone voor je hoofd hoeft rond te lopen.

Lees ook: Google toont het begin van het eind voor de smartphone

Google heeft al eerder veel interesse in deze technologie getoond. Het bedrijf investeert namelijk in AR-bedrijf Magic Leap. Google-ceo Sundar Pichai is zelfs onderdeel van het bestuur bij dit bedrijf

google ar-bril

Of we al op de korte termijn met zo’n Google-bril aan de slag kunnen is onwaarschijnlijk. Op dit moment zien de brillen van Hololens en Magic Leap er nog te lomp uit om echt buiten mee rond te lopen.

ARCore

Op smartphones is augmented reality al langer een realiteit. Op Android is daar ARCore voor bedacht: Googles platform voor augmentedrealityapps. Dat is niet alleen voor geinige spelletjes of het zien van een digitale kat op je vloer. Lees hoe ARCore je Android-smartphone beter gaat maken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu