Google maakt ar-games echter door je omgeving te gebruiken

Michel van 't Klaphek
14 maart 2018, 20:44
2 min leestijd
Google maakt ar-games echter door je omgeving te gebruiken

Vanaf vandaag kunnen game-ontwikkelaars gebruikmaken van Google Maps-data. Hierdoor worden ar-games beter, door jouw precieze locatie en omgeving nog meer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google ar-games vanaf nu realistischer: dit moet je weten

Ar-games zijn razend populair. De meest bekende, Pokémon GO, dateert alweer uit 2016 en liet zien dat gamers massaal bereidt zijn erop uit te trekken. Bij augmented reality (ar) smelten digitale en fysieke wereld als het ware samen. Met andere woorden: je loopt door de wereld, terwijl je op je smartphone een game speelt. Deze game gebruikt jouw locatie als input voor wat er zich op je scherm afspeelt.

Niantic, de maker van het spel, moest hiervoor echter zelf de mappen in elkaar zitten. Vanaf nu is dit niet meer nodig, aangezien Google haar Maps-data voortaan gaat delen met ontwikkelaars. De mogelijkheden die ontwikkelaars vanaf nu hebben zijn daardoor bijna eindeloos. Eén functie springt er echter uit. Het wordt namelijk een stuk makkelijker om jouw specifieke locatie in een game te gebruiken, en de game hierop aan te passen.

Woon je bijvoorbeeld dichtbij een iconisch monument? Dan zou het zomaar kunnen dat ontwikkelaars dit gaan gebruiken in hun games. Ook kunnen ontwikkelaars een bepaalde omgeving, zoals een straat, gebruiken als basismap, en deze vervolgens naar hartenlust aanpassen.

In theorie is het dus mogelijk dat een ontwikkelaar een game maakt, welke zich in jouw straat afspeelt, waardoor alles herkenbaar is. Een ander voordeel is dat Google Maps regelmatig bijgewerkt wordt, waardoor games dus continu over de nieuwste wegen en gebouwen beschikken.

Lees ook: Google brengt ARCore en Google Lens officieel uit: dit moet je weten

Eerste games al onderweg

De eerste drie titels die gebruikmaken van deze nieuwe mogelijkheden, zijn al onderweg. Dit zijn Jurassic World Alive, The Walking Dead: Our World en Ghostbusters World. In de zombie-game worden bijvoorbeeld iconische gebouwen zoals het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren en de Burj Khalifa gebruikt. Je moet hiervoor natuurlijk wel in de buurt zijn.

Volgende week vindt de Game Developers Conference plaats in San Fransisco, waar Google meer uitleg gaat geven over de nieuwe functies. Mogelijk worden hier ook nieuwe games aangekondigd, welke gebruikmaken van de locatiegegevens.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu