De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google koopt artificial intelligence-bedrijf, gaat zoekmachine slimmer maken

Gijs Ettes
27 januari 2014, 12:54
1 min leestijd
Google koopt artificial intelligence-bedrijf, gaat zoekmachine slimmer maken
artificial intelligence-bedrijf

Google heeft DeepMind Technologies, een Brits artificial intelligence-bedrijf, overgenomen voor 500 miljoen dollar. DeepMind werd drie jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zelflerende systemen voor gebruik in simulaties, e-commerce en games. De overname heeft mogelijk grote gevolgen voor projecten die nu lopen bij Google. Het bedrijf heeft al een aantal artificial intelligent-experts in dienst die bezig zijn met het ontwikkelen van een slimme zoekmachine die als een digitale assistent voor de gebruiker fungeert. Zij krijgen binnenkort waarschijnlijk hulp van het team van DeepMind.

De deal tussen Google en DeepMind werd naar verluidt opgezet door Larry Page, de huidige bestuursvoorzitter van Google en een van de oprichters van het bedrijf. Eerder nam Google een aantal andere bedrijven over die gespecialiseerd zijn in zelflerende systemen, robots en artificial intelligence.

Lees verder na de advertentie.

De overname van DeepMind past in Googles strategie van de laatste jaren, waarin het verbeteren van de zoekmachine centraal staat. Google wilt zijn zoekalgoritmes bijschaven op het gebied van beeld- en spraakherkenning. Het bedrijf is voornemens een Star Trek-achtige computer te ontwikkelen die zelflerend is, je voorkeuren kent en daarop kan inspelen.

De stappen die Google maakt hebben ook gevolgen voor Android. Momenteel heeft het besturingssysteem met Google Now al een slimme digitale assistent die je gedrag kan voorspellen, maar vooral in Nederland en België zijn de toepassingsvormen ervan beperkt. Zo zijn er maar weinig informatiekaarten in de app beschikbaar die ook goed in ons land werken.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu