De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Naast Nederlands krijgt Google Assistant deze 3 verbeteringen in 2018

Erwin Vogelaar
24 februari 2018, 17:31
2 min leestijd
Naast Nederlands krijgt Google Assistant deze 3 verbeteringen in 2018

Google Assistant spreekt binnenkort eindelijk Nederlands, maar daar houdt het niet op. Deze Google Assistant-verbeteringen zijn nog meer op komst in 2018.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant 2018: 3 verbeteringen

Eindelijk heeft Google bevestigd dat Google Assistant binnen enkele maanden Nederlands spreekt, maar dat is niet de enige manier waarop de spraakassistent dit jaar wordt verbeterd. Dit is nog meer op komst.

1. Ondersteuning voor meerdere talen

Het is tof dat Google Assistant straks Nederlands spreekt, maar het is nog best een gedoe om te wisselen van taal. Bijvoorbeeld in gezinnen waar meerdere talen worden gesproken. Dat is later dit jaar niet meer nodig. Google Assistant leert namelijk om meerdere talen tegelijk te begrijpen en te spreken.

google assistant 2018

Google zegt aan het eind van dit jaar dertig verschillende talen te ondersteunen. Aanvankelijk begrijpt Google Assistant echter alleen Engels, Frans en Duits tegelijk. Later ondersteunt de Assistant meer talen. Voor Nederlands in combinatie met een andere taal moet je dus nog even geduld hebben.

2. Diepere integratie in smartphones

Google geeft smartphonemakers meer ruimte om de assistent te integreren in hun smartphones met het Assistant Mobile OEM-programma. Hierdoor kan de assistent gebruikmaken van unieke smartphonefunties. Dat betekent dat je opdrachten geeft die alleen op dat toestel werken, in samenwerking met de AI-chip op die smartphone. De eerste unieke integraties verschijnen op toestellen van LG, Sony en Xiaomi.

3. Samenwerking met providers

Google werkt nu ook samen met providers, zodat je informatie kunt opvragen over je abonnement en dataverbruik. Verschillende Amerikaanse providers zijn hier nu mee aan de slag. Hopelijk hebben Nederlandse providers ook interesse zodra de Nederlandse versie van Google Assistant wordt gebruikt.

De mogelijkheden van Google Assistant

Benieuwd wat er zoal mogelijk is met Google Assistant? We hebben een serie Google Assistant-tips voor je op een rijtje gezet. Nog wel met Engelse commando’s, maar die kun je nu zelf ook al proberen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu