Dit kun je met de Ambient Mode van de Google Assistent

Colin Baak
26 november 2019, 9:40
2 min leestijd
Dit kun je met de Ambient Mode van de Google Assistent

De ‘Ambient Mode’ werd al eerder gepresenteerd, maar we wisten niet hoe deze feature zou werken. Nu heeft Google een video gepubliceerd van de Google Assistent en Ambient Mode.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent Ambient Mode video

Ambient Mode is bedoeld voor smartphones met een always on-oled-scherm. Zo wordt er in standby allerlei informatie op het scherm getoond. Nu is er een video verschenen van deze modus op een smartphone. Eerder verschenen er al screenshots van Ambient Mode. Om deze optie te gebruiken, sluit je eerst een usb-kabel aan op je smartphone.

Vervolgens kun je verschillende handelingen nog sneller uitvoeren. Dat zijn onder andere het zetten van een alarm, het in- of uitschakelen van slimme apparatuur in huis of aankomende afspraken bekijken. Volgens Arvind Chandrababu, Google Product Manager for Google Assistant, kun je met Ambient Mode dingen veel sneller afhandelen.

Tevens hoef je voor zaken als het weerbericht checken of lichten inschakelen geen apps meer te openen. Ook kun je bijvoorbeeld muziek pauzeren of naar het volgende nummer skippen. Daarnaast kun je oude herinneringen ophalen door een presentatie aan te zetten van gemaakte foto’s.

Te gebruiken vanaf Android 8.1

Eerder werd gezegd dat Ambient Mode werkt vanaf Android 8.0. Google heeft echter laten weten dat dit vanaf Android 8.1 pas het geval is. Daarbij heb je ook de laatste versie nodig van de Zoeken-app. Tevens werkt Ambient Mode vanaf het begin ook nog niet op elk apparaat met een oled-scherm.

Google laat weten dat dit voor nu werkt met apparaten van Sony, Nokia en Xiaomi. In de toekomst worden daar ook andere fabrikanten aan toegevoegd. Dit omdat Ambient Mode diep in het Android-besturingssysteem is geïntegreerd. Daardoor is het ook te gebruiken voor andere partijen.

Wat opvalt is dat Ambient Mode niet direct te gebruiken is op de eigen Pixel-smartphones van Google zelf. Dit is apart, want deze toestellen krijgen altijd als eerste updates en nieuwe functies van Google.

Uitrol start binnenkort

De uitrol start vanaf volgende week. Ben jij van plan om gebruik te maken van Ambient Mode en welke functie ga jij het meest gebruiken? Laat het weten in de reacties!

Lees meer over Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu