De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Boodschappenlijstje Google Assistant verhuist van Keep naar Home

Erwin Vogelaar
9 april 2017, 9:46
2 min leestijd
Boodschappenlijstje Google Assistant verhuist van Keep naar Home

Het boodschappenlijstje van de Google Assistant gaat verhuizen. Het lijstje staat nu logischerwijs in Google Keep, maar wordt verplaatst naar Google Home.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant boodschappenlijstje

Vertel je aan Google Assistant wat er op je boodschappenlijstje moet staan, dan wordt dit bewaard in Google Keep. Een logische keuze, want in deze notitie-app zijn makkelijk lijstjes te maken en items af te tikken. Het is de perfecte app voor een boodschappenlijstje, dat op allerlei apparaten te bereiken is en je tevens met anderen kunt delen. Lees ook onze lofzang voor Google Keep. Toch heeft Google besloten dit lijstje vanaf 10 april niet meer in Keep te plaatsten, maar in de Google Home-app.

google assistant boodschappenlijstje

Hoewel het boodschappenlijstje ook in de Benelux te gebruiken is, zijn de mogelijkheden wel beperkt vergeleken met de Verenigde Staten. Om iets toe te voegen, zeg je ‘Add [product] to my shopping list’, waarna dit in een lijstje wordt geplaatst. Je kunt ook vragen ‘What’s on my shopping list?’ om te zien wat er inmiddels al allemaal op het lijstje staat. In de VS is het echter ook mogelijk om dingen te kopen.

In Google Home zal het boodschappenlijstje in het menu verwerkt worden. De lijst in Google Keep verdwijnt. Google stelt dat je de huidige lijst wel kunt bewaren door een kopie te maken, maar dat nieuwe items er handmatig ingezet moeten worden.

Lees ook: Met deze 12 tips haal je het meeste uit Google Assistant

Het is nog maar de vraag welk effect deze verhuizing heeft voor gebruikers buiten de VS. De Google Home-app mist hier namelijk onderdelen die gebruikers daar wel hebben. Het dus nog maar de vraag of we vanaf maandag in de Benelux überhaupt nog een boodschappenlijstje kunnen maken via Google Assistant. Hoe dan ook een opvallende zet van Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu