De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Assistant komt binnenkort naar Chromebooks

Erwin Vogelaar
1 oktober 2017, 9:55
2 min leestijd
Google Assistant komt binnenkort naar Chromebooks

Google Assistant op Chromebook is binnenkort een realiteit. De optie wordt per ongeluk al in in de Google Home-app genoemd, vlak voor het Made by Google-evenement op 4 oktober.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant Chromebook-launch binnenkort?

Google Assistant verhuist naar allerlei apparaten. Naast Android-smartphones, Android Wear, Google Home en Android TV, is de spraakassistent tegenwoordig ook te bereiken op koptelefoons en zelfs wasmachines. Op deze lijst missen echter nog Chromebooks met Chrome OS. Daar komt binnenkort verandering in.

Hoewel er in de code van Chrome OS al langer hints zijn dat de onvermijdelijke verhuizing van Assistant naar dit besturingssysteem gaat gebeuren, maakt Google het nu concreet. Het wordt namelijk genoemd in de Google Home-app. In deze app staan verschillende Assistant-apps, waarbij wordt vermeld op welke apparaten die app werkt. Bij sommige apps staat nu ‘Chromebook’ tussen de apparaten.

google assistant chromebook

Waarschijnlijk onthult Google op 4 oktober, tijdens het Made by Google-evenement, een nieuwe premium Chromebook. De kans is groot dat dit de eerste Chromebook met ingebouwde Google Assistant is. De vraag blijft echter over of de spraakassistent vervolgens ook beschikbaar wordt gemaakt op andere Chromebooks. We achten deze kans groot. Google wil Assistant namelijk op zoveel mogelijk apparaten zetten en Chromebooks lijken dan een logische keuze. Er is wel een kans dat Assistant alleen werkt op Chromebooks die ondersteuning bieden voor de Play Store.

Made by Google 2017

Het Made by Google-evenement komt snel dichterbij. Naast de Pixelbook, zoals de premium Chromebook waarschijnlijk gaat heten, verwachten we meer aankondigingen van het bedrijf. het belangrijkste wordt waarschijnlijk de Pixel 2. Ook verwachten we een nieuwe kleinere versie van Google Home en een vernieuwde Daydream View-bril.

De focus ligt dus voornamelijk op verbeterde versies van producten die vorig jaar zijn onthuld. Onze grootste wens is echter dat de nieuwe producten dit jaar ook naar de Benelux komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu