Overzicht: Google Assistant laat je nu meer dan 1 miljoen dingen doen

Thomas Haenen
11 januari 2018, 11:39
2 min leestijd
Overzicht: Google Assistant laat je nu meer dan 1 miljoen dingen doen

Google Assistant wordt elke dag slimmer. Google heeft een overzicht gepubliceerd van alle taken, vragen en opdrachten die je de assistent kan voorleggen.

Lees verder na de advertentie.

Deze Google Assistant-commando’s kun je zelf proberen

Als het aan Google ligt, kun je binnenkort overal je stem voor gebruiken. Je kunt met Google Assistant namelijk niet alleen apps en diensten van Google mee aansturen, maar ook acties voor talloze andere apps. Het bedrijf kondigde deze week aan dat er inmiddels meer dan een miljoen stemgestuurde acties zijn. Daarom heeft Google nu een overzicht gelanceerd van alle apps die werken met de Assistant.

Google heeft het overzicht opgedeeld in verschillende categorieën. Daarbinnen kun je echter elke kant op. Zo kan de Assistant je de uitslag vertellen van paardrenwedstrijden en golftoernooien en of je wasmachine al klaar is. Of gebruik hem om Netflix-series op te starten, het laatste nieuws te luisteren of ruisgeluiden af te spelen voor het slapen gaan.

Google Assistant-acties

Tevens wordt bij elke stemopdracht gemeld op welke apparaten de commando’s werken. Zo werken sommigen alleen op bijvoorbeeld een Google Assistant-speaker, terwijl anderen enkel voor smartphones geschikt zijn.

Commando’s voor Hue, Nest en meer

Bovenaan de site vindt je een lijst met andere apparaten die de Assistant kan aansturen, inclusief de bijbehorende commando’s. Vertel je Nest-thermostaat bijvoorbeeld om de temperatuur wat hoger te zetten, of stuur de Philips Hue-verlichting aan met een andere set commando’s.

Met deze 12 tips haal je het meeste uit Google Assistant

Deze week maakte Google ook al bekend dat de Assistant in steeds meer apparaten te vinden is. Het stemgestuurde hulpje staat nu al op vrijwel alle Android-smartphones en -tablets, en op Google Home-speakers. Daarnaast komt Google Assistant dit jaar naar slimme schermen, auto’s, koptelefoons en meer.

Helaas zul je al die commando’s voorlopig wel in het Engels moeten geven. Een Nederlandstalige Google Assistant is namelijk nog altijd niet beschikbaar. Wel werd eind vorig jaar bekend dat Google werkt aan een vertaalde versie.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu