De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo worden gesprekken met Google Assistant een stuk natuurlijker

Michel van 't Klaphek
21 juni 2018, 20:37
2 min leestijd
Zo worden gesprekken met Google Assistant een stuk natuurlijker

Google Assistant is weer een stukje slimmer geworden. Voortaan hoef je namelijk niet “Hey Google” voorafgaand aan iedere (vervolg)vraag te zeggen. Hierdoor voelt het ‘gesprek’ een stuk natuurlijker aan.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant Continued Conversation: dit moet je weten

Afgelopen Google I/O stond voor een groot gedeelte in het teken van kunstmatige intelligentie (AI). Google imponeerde met een demonstratie waarbij de Assistant eigenhandig een afspraak bij een kapsalon maakte. Het meest indrukwekkende was dat het gesprek heel natuurlijk verliep.

Dit terwijl AI een paar jaar geleden altijd behoorlijk mechanisch aanvoelde. Tegenwoordig evolueert de technologie zich in een razend tempo. Zo laat Google weten de nieuwe ‘Continued Conversation’-functie per direct uit te rollen.

Google Home release Nederland

Vrij vertaald betekent dit dat de assistent een gesprek op gang kan houden. Je hoeft dus niet langer de hele tijd “Hey Google” te zeggen voor elke vraag die je wil stellen. In plaats daarvan kun je direct doorvragen, een herinnering instellen of iets aan je boodschappenlijstje toevoegen.

“En, gaat het morgen regenen?”

Wanneer Google Assistant jou bijvoorbeeld vertelt hoe warm het vandaag gaat worden, kun je hierna direct een vervolgvraag stellen, zoals of er morgen regenval wordt voorspeld. Is dit het geval? Dan kun je direct een herinnering instellen dat je morgenochtend een paraplu mee moet nemen.

Ook is het mogelijk om een poncho op je boodschappenlijst te zetten. Zodra je klaar bent met praten, heeft de slimme assistent voldoende aan een “dankjewel” of “stop”. Ook houdt de assistent op met luisteren zodra jij meer dan acht seconden niks zegt.

De functie rolt per direct uit voor de Google Home, Home Mini en Home Max. Je zet de nieuwe functie aan door in de Google-app naar het instellingenmenu te gaan, op ‘Preferences’ te tikken en vervolgens de schuifknop te verplaatsen.

Momenteel spreekt de slimme assistent nog geen Nederlands, al zou deze versie in de maak zijn. Er staat momenteel wel een Google Assistant-app in de Play Store, maar die is enkel voor Engelse smartphones beschikbaar. De KRO-NCRV is er vroeg bij en lanceerde onlangs als een Nederlandstalige chatbot.

Lees meer over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu