Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 3 manieren waarop Google zijn Assistant beter maakt

Lars Paymans
17 mei 2017, 19:46
1 min leestijd
De 3 manieren waarop Google zijn Assistant beter maakt

Googles slimme spraakassistent de Google Assistant gaat er flink op vooruit. Tijdens Google I/O 2017 kregen we 3 verbeteringen te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant Google I/O 2017

Hoewel de Google Assistant nog niet zo lang bestaat, zet het bedrijf grote stappen om de spraakassistent sterk te verbeteren. De mogelijkheden worden hierdoor uitgebreid en het wordt gemakkelijker om de assistent op alle slimme apparaten te gebruiken in je huis.

Typen voor Google Assistant

Praten tegen je telefoon is ongetwijfeld de toekomst, maar niet iedereen is er aan toe. Om deze periode te overbruggen, maakt Google het mogelijk om niet alleen te spreken, maar ook te typen naar de Assistant. Ideaal als je bijvoorbeeld in een volle trein zit en toch van de functies gebruik wil maken, zonder je stem te verheffen.

Google Assistant Google IO 2017

Google Assistant Lens

De Google Lens is een nieuwe manier om de digitale assistent slimmer te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt je cameralens een belangrijke rol bij deze functie. Richt simpelweg je camera op iets waar je meer over wilt weten en dankzij objectherkenning weet Google wat je bedoelt. Als voorbeeld werd de Lens op een theater gericht, waarna werd getoond welke voorstellingen er spelen.

Lees ook: Google Lens maakt digitale assistent in Android slimmer

Google Assistant SDK en Actions

Misschien wel de belangrijkste aankondiging is dat Google de Google Assistant SDK en de Actions uitbrengt. Dit maakt het voor ontwikkelaars van apps en andere slimme apparaten mogelijk om ondersteuning voor de assistent in te bouwen. Handig, want zo groeit het aantal plekken waar je de Google Assistant tegenkomt, zonder dat Google zich hier zelf voor in hoeft te zetten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu