De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Assistant verandert slim huis in spookhuis

Erwin Vogelaar
22 oktober 2017, 13:17
2 min leestijd
Google Assistant verandert slim huis in spookhuis

Het is de tijd voor spoken, skeletten en pompoenen: Halloween staat voor de deur. Een nieuwe Google Assistant Halloween-gimmick verandert je slimme huis via enkele woorden in een spookhuis.

Lees verder na de advertentie.

Een Google Assistant Halloween

Google Assistant kan een stapel slimme apparaten in je huis aansturen. Denk aan je televisie via Chromecast, speakers via Chromecast Audio en je slimme belichting. Dit is handig, omdat je op deze manier via de spraakassistant op je smartphone of via Google Home met je stem je huis bestuurt. Dat het ook grappig kan zijn, laat Google deze Halloween zien.

https://youtu.be/MV7diLS2OHU

Zeg je tegen Google Assistant “Hey Google, let’s get spooky”, dan verandert de spraakassistent je slimme huis namelijk zo in een spookhuis. De lichten dimmen, sfeerverlichting gaat aan, een enge YouTube-video wordt op de televisie geplaatst en spannende muziek klinkt over de speakers.

Het is een leuke manier om iets extra’s tijdens bijzondere feestdagen te doen. Het maakt tevens nieuwsgierig naar wat Google op andere dagen voor elkaar kan krijgen. Er is alleen een klein probleem. Want hoe maak je het huis weer minder eng?

Google, ik ben bang

“Shit, ik kan het niet meer uitzetten. Mijn huis wordt gek!”, schrijft een Reddit-gebruiker. Anderen hebben er ook last van. Zo stelt iemand dat Google Assistant het niet snapt als je zegt dat ze moet stoppen met spooky zijn, want ze blijft spooky. Alleen zeggen dat ze moet stoppen lijkt echter wel te werken.

google assistant halloween

Zorg wel dat je thuis bent als je dit probeert. “Oeps, ik probeerde dit op mijn telefoon terwijl ik weg was van huis. Wat zijn de kansen dat alles is aangezet?”, vraagt een Reddit-gebruiker. “Het staat allemaal aan en is spooky”, stelt een ander. “Oh shit, nou het spijt me mam. Dat was vast raar om mee thuis te komen.”

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: Reddit, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu