De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met IFTTT-integratie wordt Google Assistant plots een stuk slimmer

Thomas Haenen
28 oktober 2016, 15:11
2 min leestijd
Met IFTTT-integratie wordt Google Assistant plots een stuk slimmer

De Google Assistant krijgt ondersteuning voor If This Then That. Met de Google Assistant IFTTT-integratie krijgt de stemgestuurde assistent tal van nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant IFTTT-integratie

Met If This Then That kun je gemakkelijk verschillende diensten aan elkaar koppelen. IFTTT laat gebruikers hun eigen ‘recepten’ samenstellen waarmee een opdracht voor één app kan resulteren in een actie bij een andere app. De mogelijkheden zijn haast eindeloos: zo kun je instellen dat je Philips Hue-lampen ingeschakeld worden met een tweet, of dat je een notitie in Google Keep maakt met een mailtje.

IFTTT heeft vannacht bekend gemaakt dat het nu ook ondersteuning biedt voor de Google Assistant. Dat betekent dat vrijwel alle bestaande diensten die aan IFTTT gekoppeld zijn nu ook via de stembesturing van Google aangestuurd kunnen worden.

google assistant schrijvers

Gebruikers kunnen ervoor kiezen zelf een recept samen te stellen, of een bestaand recept te gebruiken. Populaire acties op de IFTTT-site zijn onder andere ‘OK Google, Party Time’: nadat gebruikers dit roepen gaan je Philips Hue-lampen automatisch tussen verschillende kleuren schakelen. Ook zijn er al recepten voor het terugvinden van je smartphone, het aanzetten van je tv, of het maken van notities en to-do-lijsten. Een compleet overzicht van functies is op de site van IFTTT te vinden.

Zo gebruik je de Google Assistant

De stemgestuurde Google Assistant is vooralsnog slechts in een beperkt aantal apparaten te vinden. Deze zit nu al in de Google Pixel en Pixel XL, die officieel nog niet in Nederland verkocht worden en ook nog geen releasedatum hebben. De Google Home, een speaker die over de assistent beschikt, wordt volgende maand uitgebracht in de Verenigde Staten. Ook daarvan is een releasedatum nog onbekend.

Standaard beschikt de Assistant al over integratie met een groot aantal diensten, maar deze komen vooral van Google zelf. Met de IFTTT-integratie wordt het voor ontwikkelaars van andere apps en producten makkelijker om stemgestuurde besturing aan te bieden via de Google Assistant.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu