Google Assistant nu beschikbaar op meer Android-smartphones

Thomas Haenen
8 maart 2017, 10:25
2 min leestijd
Google Assistant nu beschikbaar op meer Android-smartphones

Google is begonnen met de uitrol van zijn stemgestuurde assistent voor meer smartphones. Gebruikers melden dat de Google Assistant Nederland nu ook aandoet.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant Nederland

Om te controleren of de Google Assistant al op jouw Android-smartphone beschikbaar is, hou je de homeknop onderaan in beeld een seconde ingedrukt. In plaats van Google Now of Screen Search krijg je vervolgens de vraag of je de Assistant wil activeren.

Verschijnt die vraag niet in beeld? Dan is de Google Assistant nog niet beschikbaar voor jouw smartphone. Google zegt dat de feature sinds vannacht geleidelijk wereldwijd uitgerold wordt. Dat lijkt volkomen willekeurig te gebeuren. Zo lijkt de ene Samsung Galaxy S7-gebruiker de feature al wel te hebben, terwijl deze bij een ander ontbreekt. Het is onbekend hoe lang de uitrol zal duren, maar mogelijk moet je dus nog enkele dagen tot weken geduld hebben.

Meer over de Google Assistant

Google Assistant is een stemgestuurde assistent die je van alles kunt vragen. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen zoekopdrachten inspreken, maar ook je eigen foto’s doorzoeken. De Assistant gaat daarnaast slim om met context. Vraag je eerst ‘Wie is Kanye West?’, dan kun je vervolgens ‘Wat zijn zijn bekende nummers?’ vragen. Google begrijpt vervolgens dat ook de tweede vraag over Kanye gaat.

Tot voor kort was de Assistant slechts op een handjevol smartphones te vinden, waaronder de Google Pixel. Het bedrijf maakte echter vorige week bekend dat het de feature gaat uitrollen naar alle smartphones met Android 6.0 Marshmallow en Android 7.0 Nougat. De recentelijk aangekondigde LG G6 en Moto G5 zullen direct van de feature voorzien worden.

Helaas werkt de Google Assistant vooralsnog alleen in het Engels. Je zult dus wel de taal van je smartphone moeten aanpassen om hem te gebruiken. Of en wanneer er een Nederlandse versie volgt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu