KRO-NCRV komt met eerste Nederlandstalig Google Assistant-hulpje vol recepten

Thomas Haenen
29 mei 2018, 12:36
2 min leestijd
KRO-NCRV komt met eerste Nederlandstalig Google Assistant-hulpje vol recepten

Een Nederlandse versie van Google Assistant volgt pas later deze zomer, maar KRO-NCRV is er vroeg bij. De omroep lanceert nu al een Nederlandstalige kookassistent die Android-gebruikers met hun stem kunnen aansturen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant Nederlandse chatbot beschikbaar

KRO-NCRV is één van de eerste Nederlandse organisaties die de Google Assistant omarmt. De omroep heeft een chatbot gelanceerd voor het NPO2-programma BinnensteBuiten. Daarin krijg je recepten voorgeschoteld van Sharon, de tv-chef van het programma. Volgens de omroep is het de “eerste virtuele persoonlijke kookcoach van Nederland”.

De kookassistent is straks beschikbaar voor zowel Google Assistant op je smartphone of tablet, als de Google Home-speakers. Activeren van de chatbot is simpel: daarvoor hoef je alleen ‘OK Google, praat met chefkok BinnensteBuiten’ te zeggen. Chefkok Sharon geeft je vervolgens de keuze uit een aantal recepten, die stap voor stap voorgelezen worden.

Google Assistant Nederlandse chatbot

In de Verenigde Staten, waar Google Assistant al geruime tijd beschikbaar is, behoren chatbots met recepten tot de populairste hulpjes. Ze zijn namelijk al gauw stukken handiger dan recepten in tekstvorm. De Assistant leest stappen één voor één voor en geeft extra uitleg wanneer dat nodig is. Daardoor hoef je niet met vieze handen een pagina om te slaan of scrollen, en weet je precies wat er moet gebeuren.

Wanneer komt Google Assistant naar Nederland?

Google Assistant is momenteel slechts in een handjevol talen beschikbaar, waaronder Engels, Duits en Frans. Eerder dit jaar werd bekend dat Google hard werkt aan een Nederlandse versie, die waarschijnlijk vanaf deze zomer beschikbaar is. Een precieze releasedatum voor de Nederlandse Google Assistant is nog onbekend.

De slimme assistent is eerst alleen beschikbaar op smartphones en tablets. Google Home, de spraakgestuurde speaker van het bedrijf, verschijnt pas later in Nederland. Het zoekbedrijf wil nog geen datum noemen, maar verwacht dat Home nog voor het einde van het jaar hier verschijnt.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu