Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo werken de Google Assistant-routines: meer acties met één zin

Erwin Vogelaar
14 maart 2018, 13:00
2 min leestijd
Zo werken de Google Assistant-routines: meer acties met één zin

Googles spraakassistent wordt nog handiger in het gebruik. Met Google Assistant-routines kun je meerdere acties instellen voor een enkele zin.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken de Google Assistant-routines

Google Assistant kan al een hoop, maar het dagelijks gebruik wordt nu een stuk praktischer. Google rolt namelijk routines uit naar de Google Home-app. Hierdoor kun je meerdere acties programmeren die allemaal worden uitgevoerd na het zeggen van een enkele zin.

Het is al mogelijk om ‘good morning’ tegen Google Assistant te zeggen, waarna de spraakassistant netjes vertelt wat voor weer het wordt en hoe de drukte op de weg is. Daarna wordt een nieuwspodcast gestart die jij hebt uitgekozen. Dit idee werkt Google verder uit met de routines waarin je zelf bepaalt wat er gebeurt.

google assistant-routines

Er zijn verschillende routines in te plannen. Naast ‘goedemorgen’ is er ook een routine voor bedtijd, van huis vertrekken, thuiskomen en (enkel via je smartphone) naar je werk en weer naar huis reizen. Achter elk van deze routines kun je acties programmeren. Bijvoorbeeld dat wanneer je ‘good morning’ zegt de lichten aan gaan, de temperatuur wordt verhoogd, je telefoon van zijn stille modus af gaat en er een zacht muziekje klinkt.

De functie is nog wel beperkt qua acties, maar dat wordt ongetwijfeld later uitgebreid. Vooralsnog lijkt de functie eerst enkel in de Verenigde Staten uit te rollen. Zodra de routines hier beschikbaar zijn, vind je ze bij de instellingen van van de Google Home-app. Daar vervangen ze het ‘Mijn dag’-menu.

Google Assistant in het Nederlands

Het duurt niet lang meer tot Google Assistant in het Nederlands verschijnt. Eind februari stelde Google dat de assistent binnen enkele maanden Nederlands spreekt. Dan kan zo’n toffe functie als routines ook niet lang op zich laten wachten.

Waarschijnlijk kun je binnenkort dus ook Google Home in de Nederlandse winkels kopen. Tot nu was de slimme speaker enkel te importeren. Check alvast de grappige antwoorden van Google Assistant in het Engels.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu