‘Google Assistant kan straks schermzoeken zonder Now on Tap’

Nu de Google Assistant breed is uitgerold, krijgen sommige mensen de optie in beeld om op het scherm te zoeken. Mogelijk kun je straks met Google Assistant schermzoeken, zonder Now on Tap te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Assistant schermzoeken

Google Assistant schermzoekenNa de uitrol van de Google Assistant lijkt het erop dat Google bij sommige mensen nieuwe dingen aan het proberen is. Bij het opstarten van de Google Assistant krijgt een klein aantal gebruikers de optie om aan de Assistant te vragen wat er op het scherm staat. Dit heette voorheen Google Now on Tap.

De functies van Now on Tap zitten nu bij de meeste gebruikers verwerkt in de Google Assistant. Door omhoog te vegen na het openen van de assistent, krijg je grotendeels dezelfde features die Now on Tap voorheen aanbood. Het enige wat momenteel ontbreekt is het selecteren van stukjes tekst om specifiek te kunnen zoeken.

Voorheen kon je je scherm doorzoeken met Google Now on Tap. Door de homeknop ingedrukt te houden, scande Google wat er op je scherm stond, en kreeg je daarop gebaseerd suggesties. Als je bijvoorbeeld een restaurant noemde op WhatsApp kon Google Now on Tap je hier automatisch naartoe verwijzen. Ook tekst in vreemde talen werd automatisch voor je vertaald.

Google Assistant in Nederland

Vorige week startte Google officieel met de uitrol van de Google Assistant in Nederland. Alle smartphones met Android 6.0 (Marshmallow) of hoger kregen via een Google Play Services-update toegang tot de stemgestuurde assistent. Door de homeknop eventjes ingedrukt te houden, opent de assistent automatisch.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.