Schrijvers Pixar en The Onion geven Google Assistant persoonlijkheid

Erwin Vogelaar
10 oktober 2016, 19:31
2 min leestijd
Schrijvers Pixar en The Onion geven Google Assistant persoonlijkheid

Schrijven voor de Google Assistant moeten ervoor zorgen dat de kunstmatige intelligentie persoonlijkheid krijgt. Onder de werknemers zitten mensen van onder andere Pixar en The Onion.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant schrijvers

Google zet hoog in op zijn nieuwe persoonlijke assistent. De Google Assistent laat al voorzichtig van zich zien in de berichten-app Allo, maar gaat pas echt een rol spelen in het leven van gebruikers via de Pixel, Pixel XL en uiteraard Google Home. Praten met de de assistent wordt hierbij erg belangrijk en het is daarom nodig dat de AI als echt aanvoelt. Google heeft hiervoor schrijvers in dienst die eerder voor onder andere Pixar en The Onion geschreven hebben.

Persoonlijke assistenten staan deels bekend om hun grapjes. Je kent vast wel iemand die even heeft laten zien wat voor leuke dingen de assistent zegt of doet. Zeker Siri van Apple heeft een hoop ingebakken humor present.

google assistant schrijvers

Ook de Google Assistant moet grappig worden, maar dat is niet het enige reden waarvoor Google komieken heeft ingehuurd. Die zijn er namelijk om de assistent persoonlijkheid te geven. Dit gaat om de kleinste details, vertelt Gummi Hafsteinsson, productmanagement director van Google Home tegenover The Wall Street Journal. Als de assistent bijvoorbeeld in het Engels zegt “Setting a timer for two minutes starting now”, dan moet de nadruk komen te liggen op “now”.

Wat Google uiteindelijk wil is dat de assistent een emotionele band opbouwt met de gebruiker. En andersom. Zover is het echter nog niet. Hoe indrukwekkend de Google Assistant ook lijkt, we staan nog maar aan het begin van wat kunstmatige intelligentie ons kan gaan bieden. Dat gaat nog veel verder dan vaste reacties op vragen. Zoals we op het afgelopen Made by Google-evenement op 4 oktober hebben kunnen zien, gelooft Google in een toekomst waarin de assistent niet meer weg te denken is uit ons leven. Dat de AI dan ook nog eens een goede grap kan vertellen is alleen maar meegenomen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu