Google Assistant komt naar Marshmallow- en Nougat-toestellen

Wouter Nijsen
26 februari 2017, 14:06
1 min leestijd
Google Assistant komt naar Marshmallow- en Nougat-toestellen

De Google Assistant, de slimme assistent die standaard op de Google Pixel en Pixel XL te vinden is, komt naar meer toestellen die op Android 6.0 (Marshmallow) of Android 7.0 (Nougat) draaien.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant smartphones

Dat maakte Google vandaag tijdens het Mobile World Congress bekend. De Assistant was tot nu toe exclusief voor de Pixel-toestellen, maar komt nu naar meer toestellen, mits ze draaien op Android 6.0 of Android 7.0. De Google Assistant helpt gebruikers bij het geven van informatie. Met het ‘OK Google’-stemcommando kun je bijvoorbeeld vragen wat er te doen is in een bepaalde stad, of kun je vragen om een bepaald album in Google Foto’s te tonen.

google assistant smartphones

Eerder vandaag werd bekend dat ook de LG G6 standaard is voorzien van de Google Assistant. Op de bovenstaande afbeelding is te zien dat de Samsung Galaxy S7, LG V20 en HTC 10 met de Assistant werken, maar het is onduidelijk welke smartphones als eerste van de slimme assistent worden voorzien. Wel heeft een toestel minimaal 1,5GB aan RAM en een scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels nodig.

Google laat wel weten dat de Assistant eerst beschikbaar wordt voor Marshmallow- en Nougat-toestellen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada. Later wordt de assistent ook in Duitsland uitgerold. De Google Assistant komt ook naar Nederland, maar is dan alleen in het Engels te gebruiken. Later dit jaar wordt mogelijk de Nederlandse taal toegevoegd.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu