De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistant komt voorlopig niet naar tablets

Erwin Vogelaar
16 maart 2017, 19:13
2 min leestijd
Google Assistant komt voorlopig niet naar tablets

De uitrol van Google Assistant naar alle moderne Android-toestellen blijft beperkt bij smartphones. Android-tablets krijgen de update namelijk niet.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant tablets

Google is eerder deze maand gestart met het uitrol van Google Assistant op alle toestellen die draaien op Android 6.0 (Marshmallow) of Android 7.0 (Nougat). Toen de uitrol aangekondigd werd, sprak Google op zijn blog al enkel over smartphones. Nu heeft het bedrijf tegenover website Android Police bevestigd dat Google Assistant inderdaad niet naar tablets komt. Google heeft niet laten weten of de slimme assistent op een later moment wel naar tablets uitgerold gaat worden.

Je kunt dus stoppen me het controleren op je tablet of Google Assistant al is gearriveerd. Op je smartphone kun je de assistent vinden door de thuisknop ingedrukt te houden. Voorheen kon je op deze manier Google Now (on Tap) oproepen. Als je dit nu voor de eerste keer doet, zal je eerst gevraagd worden om de Assistant aan te zetten. Vervolgens kun je direct aan de slag. Krijg je deze startvraag nog niet, dan heeft de uitrol jouw smartphone nog niet bereikt. Vergeet niet dat je het toestel op Engels moet zetten om gebruik te maken van deze functie. Google’s assistent is slim, maar kan helaas nog geen Nederlands.

Google Assistant was eerst enkel op de Google Pixel bruikbaar. Later werd bekend dat de LG G6 en de Moto G5 al standaard de assistent zouden krijgen. De uitrol naar alle moderne Android-toestellen brengt de concurrent van onder andere Siri en Cortana naar een hoop meer toestellen. Uiteraard was de assistent ook al bereikbaar via berichten-app Allo, maar dit gaat het om een beperkte versie om in gesprekken te helpen. Deze Allo-versie van de assistent deelde wel per ongeluk resultaten van oude persoonlijke zoekopdrachten met vrienden, maar Google heeft deze fout inmiddels verholpen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu