Zo kun je nu al Google Assistant op je Nougat-toestel proberen

Erwin Vogelaar
11 oktober 2016, 20:58
2 min leestijd
Zo kun je nu al Google Assistant op je Nougat-toestel proberen

Heb je een Android-smartphone met Nougat draaien en vind je het niet erg om dit toestel te rooten? Dan kun je al Google Assistant uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant uitproberen

Als je nu Android 7.0 (Nougat) draait, dan kun je Allo downloaden. De nieuwste berichten-app van Google heeft Google Assistant ingebakken, die je helpt tijdens je gesprekken. Dit laat echter niet de volledige potentie van de persoonlijke assistent zien. Die komt pas tot uiting met de Pixel en Pixel XL. Of toch niet? Je kunt namelijk via een omweggetje nu al de assistent uitproberen mits je jouw Nougat-toestel wil rooten. Meer over rooten kun je hier lezen.

google assistant uitproberen

Wat je nodig hebt om de Google Assistent werkend te krijgen is allereerst dus een Android-toestel met Nougat. Daarnaast moet je de nieuwste versie van de Google-app geïnstalleerd hebben staan. Specifiek gaat het hier om versie 6.5.35.21 of nieuwer. Daarna moet je een aanpassing maken aan het build.prop-bestand op je toestel en dat kan alleen als de smartphone geroot is. Daar moet de volgende zinnen toevoegen of vervangen:

ro.product.model=Pixel XL
ro.opa.eligible_device=true

Vergeet vervolgens ook niet de data van je Google-app te wissen en je toestel opnieuw op te starten. Dan moet het werken. Heb je geen zin om in een tekst te pielen, dan kun je ook flashable zip-bestanden downloaden. Daarvoor verwijzen we je graag naar de website van xda-developers. Om de assistent te gebruiken houd je de homeknop op je toestel even ingedrukt.

Google Assistent

De Google Assistent is een exclusieve feature voor de Google Pixel en Pixel XL, naast Google Home natuurlijk. Huidige Nexus-smartphones krijgen de assistent dus niet officieel, maar blijkbaar is er geen probleem om de functie gewoon werkend te krijgen op deze toestellen. Door de assistent exclusief op Pixel te houden wil Google uiteraard meer nieuwe toestellen verkopen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu