Met deze update werkt ‘OK Google’-commando op de Galaxy S9

Thomas Haenen
27 juni 2018, 16:10
2 min leestijd
Met deze update werkt ‘OK Google’-commando op de Galaxy S9

Google Assistant krijgt een iets prominenter plekje op de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. Een update voor beide smartphones maakt de stemgestuurde assistent op elk moment oproepbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant-update Galaxy S9 beschikbaar

Samsung Galaxy S9-bezitters kunnen vanaf nu op elk moment Google Assistant openen door ‘Hey Google’ tegen hun toestel te zeggen. Die functie is al langer beschikbaar op veel andere Androids, maar tot nu toe werd dit niet door Samsung ondersteund. Met een update voor de Galaxy S9 is het echter mogelijk de optie in te schakelen. Daarvoor volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Google-app op je smartphone;
  2. Druk op de drie puntjes rechtsboven in beeld en selecteer ‘Instellingen’;
  3. Daar selecteer je ‘Spraakinstellingen’ en vervolgens ‘Voice Match’;
  4. Vervolgens activeer je ‘Toegang via Voice Match’. Let op: deze functie werkt alleen als de systeemtaal van je smartphone op Engels staat. Een Nederlandse versie verschijnt pas later dit jaar.

Zorg wel eerst dat je de meest recente Galaxy S9-update downloadt. Die wordt de komende dagen geleidelijk wereldwijd uitgerold, en zou dus op korte termijn ook in Nederland beschikbaar moeten zijn. Het gaat om softwareversie G960FXXU1BRF8 voor de Galaxy S9, en G965FXXU1BRF8 voor de Galaxy S9 Plus. Je krijgt automatisch een bericht zodra de update voor je klaarstaat. Handmatig controleren kan door bij instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

Alternatief voor Bixby

Het is een opvallende zet van Samsung, omdat het bedrijf doorgaans liever zijn eigen diensten promoot. Voor veel Google-apps is op Samsung-smartphones een eigen alternatief te vinden. Zo heeft het bedrijf al langer Bixby, een eigen stemgestuurde assistent. Die kan met een knop op de zijkant van de Galaxy S9 op elk moment opgeroepen worden. Bixby spreekt echter minder talen, en kan ook veel minder vragen en opdrachten beantwoorden dan Google Assistant.

Op dit moment is Google Assistant niet in het Nederlands beschikbaar. Wel heeft Google onlangs toegezegd dat een lokale versie later deze zomer verschijnt. Een precieze releasedatum is onbekend, dus in de tussentijd zul je nog even Engels, Frans, Duits of Spaans met de assistent moeten praten.

Google Assistant viert dit jaar alweer zijn tweede verjaardag. Inmiddels is de stemgestuurde assistent op een groot aantal apparaten te vinden, van smartphones tot slimme speakers als Google Home. Je kunt het hulpje niet alleen vragen stellen, maar ook de opdracht geven om muziek of podcasts af te spelen, de lampen in je huis uit te zetten of een film te starten op je televisie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu