De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Verbeterde Google Assistant gaat beter om met rare vragen

Thomas Haenen
8 september 2017, 10:40
2 min leestijd
Verbeterde Google Assistant gaat beter om met rare vragen

Dat Google zijn software continu verbetert moge geen verrassing zijn. Toch zijn enkele aangekondigde Google Assistant-verbeteringen een welkome toevoeging.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant-verbeteringen onthuld

Deze week vonden in Polen de Google Developer Days plaats, waar het zoekbedrijf verschillende apps en onderdelen in het zonnetje zette. Ook de Google Assistant, de stemgestuurde assistent die op vrijwel elke Android-smartphone te vinden is, kreeg tijdens het event wat aandacht. Behshad Behazadi, engineer bij Google, presenteerde enkele nieuwe functies. Deze worden de komende dagen en weken uitgerold naar iedereen.

1. Vertaalmodus

Je kunt de Google Assistant nu al vragen om woorden of zinnen te vertalen. Elke tekst vereist echter een nieuwe vraag, wat redelijk omslachtig is als je een gesprek in een andere taal probeert te voeren. Daarom krijgt de Assistant een vertaalmodus. Met ‘OK Google, be my German translator’ wordt alles dat je tegen de assistent zegt straks automatisch vertaald naar het Duits.

2. Contextgevoelige antwoorden

De Assistant begrijpt nu beter de context waarin je een vraag stelt, zo illustreerde Behshad met een demonstratie. Vraag je om foto’s van ‘Thomas’, dan krijg je eerst vooral foto’s van de blauwe stoomlocomotief te zien. Maar vraag je eerst om het team van Bayern München, en dáárna om een Thomas, dan krijg je voetbalspeler Thomas Müller te zien.

3. Voorbereid op de raarste vragen

Je hebt het vast wel eens ervaren: de frustratie dat je maar niet op de naam van een film, serie of muzieknummer komt, en dat je te weinig details denkt te hebben om de naam te vinden. De Google Assistant kan je in de toekomst mogelijk een handje helpen.

Behshad vroeg de assistent ‘Wat is de naam van de film met Tom Cruise waar hij danst terwijl hij pool speelt?’ en kreeg binnen enkele seconden het correcte antwoord terug: The Color of Money. Natuurlijk zal dat niet met elke verwarrende vraag werken, maar elk verholpen moment van frustatie is natuurlijk welkom.

Tot slot zijn er nog vele kleine verbeteringen doorgevoerd, zo geeft de ontwikkelaar aan. De Google Assistant heeft nu minder last van omgevingsgeluid, geeft sneller antwoorden en kan meer informatie uit de Google-zoekresultaten in antwoordvorm verwerken. Vooralsnog werkt de assistent echter nog altijd alleen in het Engels – of en wanneer een Nederlandse versie volgt is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu