‘Zo ziet de Google Assistent er met Ambient Mode op stand-by uit’

Thomas Haenen
16 juli 2019, 9:32
2 min leestijd
‘Zo ziet de Google Assistent er met Ambient Mode op stand-by uit’

De Google Assistent kun je straks ook activeren terwijl je toestel op stand-by staat, met een nieuwe Ambient Mode. De eerste beelden daarvan zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent Ambient Mode in beeld

Eerder deze maand werden in de broncode van de Google-app verwijzingen ontdekt naar een Ambient Mode. Met deze variant van de stemgestuurde assistent zou je vragen kunnen stellen terwijl je smartphone slaapt. Het is bedoeld voor toestellen met een oled-scherm, die vaak een always on-display hebben. De functie is nog niet beschikbaar voor gebruikers, maar 9to5Google heeft met slim graven in de broncode de eerste beelden weten te maken.

Het beeld van de Ambient Mode is overwegend zwart, om energie te besparen. Onderaan staat het Google Assistent-logo. Veeg je dat omhoog, dan kun je vragen stellen en opdrachten geven. Bovenaan in beeld worden een klok, het weer en indien beschikbaar je eerstvolgende afspraak getoond.

Widgets voor veelgestelde vragen

Ook lijkt er een optie te zijn om verschillende widgets te tonen. Die dienen als snelkoppelingen naar opdrachten en vragen die je regelmatig stelt. Zo kun je bijvoorbeeld direct de snelste route naar huis vragen, een reminder instellen of naar je partner bellen. Ook kun je een kleine afspeelwidget toevoegen voor een muziekdienst naar keuze.

Waarschijnlijk past Google stemherkenning of andere verificatie toe om te bepalen welke antwoorden je krijgt. Zo voorkomt het bedrijf dat een wildvreemde vraagt naar je agenda, en plotseling inzicht krijgt in al je afspraken. Vermoedelijk is alleen algemene informatie zonder verificatie beschikbaar.

De interface lijkt nog niet helemaal te werken. Zo zijn de widgets nog onleesbaar, omdat zwarte tekst op een zwarte achtergrond wordt getoond. De functie is immers nog volop in ontwikkeling. Of en wanneer de Google Assistent Ambient Mode voor iedereen uitrolt, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu