De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Deze 3 verbeteringen maken de Google Assistent nog handiger

Wouter Nijsen
6 september 2019, 10:37
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen maken de Google Assistent nog handiger

Google heeft tijdens IFA 2019 diverse verbeteringen aangekondigd voor de Google Assistent. Nieuw is bijvoorbeeld de Ambient Mode, waarmee je een smartphone kan omtoveren tot een soort Google Home.

Lees verder na de advertentie.

1. Ambient Mode

De Ambient Mode van de Google Assistent wordt ingeschakeld zodra jij je Android-telefoon aan de oplader legt. Terwijl de accu bijvult, krijg je een speciale interface te zien waarop bijvoorbeeld notificaties en reminders worden getoond.

Ook kun je een afspeellijst starten en verbonden slimme apparaten bedienen met de Google Assistent. Gebruik je de telefoon niet, dan verandert ‘ie in een soort digitaal fotolijstje, waarbij kiekjes vanuit Google Foto’s worden getoond.

google assistent ambient mode

De Ambient Mode is voorlopig alleen beschikbaar op de nieuwe Nokia 6.2 en 7.2, die binnenkort in Nederland te koop zijn. Daarnaast laat Google weten dat de feature werkt op twee nieuwe Lenovo-tablets, de Smart Tab M8 HD en Yoga Smart Tab. Het is onduidelijk wanneer de Ambient Mode voor meer smartphones beschikbaar komt.

2. (Video)bellen met WhatsApp

Daarnaast wordt het mogelijk om via de Google Assistent een audio- of videogesprek te starten in WhatsApp. Op dit moment kun je alleen Hangouts of Google Duo gebruiken om een (video)gesprek te starten via het slimme hulpje, en was de integratie met andere apps beperkt. Google laat weten dat de feature vanaf nu wordt uitgerold.

3. Assistent op meer apparaten

De Google Assistent is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, de Google Home (Mini), Nest Hub en speakers van Sonos en Bose. Straks is de digitale butler ook te vinden op de Sonos Move, JBL Link Portable en Portable Home Speaker van Bose.

Google maakt bekend dat de Assistent ook naar verschillende soundbars en meer Android-tv’s komt. Ook komen er nieuwe koptelefoons van Philips, Harma Kardon, JBL en Sony die standaard de Google Assistent ondersteunen.

Lenovo Smart Clock review

De Lenovo Smart Clock, een slimme alarmklok met Google Assistent-ondersteuning, komt tot slot naar Nederland. Dit apparaatje heeft een compact design, scherm van 4 inch en is een betaalbaar alternatief voor de Google Nest Hub.

Met de Smart Clock kun je ‘s ochtends de weervoorspellingen checken, het nieuws luisteren en routines instellen om meerdere acties uit te voeren met één stemcommando. Het is nog onduidelijk wanneer de Lenovo Smart Clock precies verschijnt en wat het apparaatje gaat kosten.

Review: naar bed met de Google Assistent met de Lenovo Smart Clock

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu