Onderzoek: Google Assistent troeft Siri af
Michel van 't Klaphek

Google Assistent is beter dan Cortana, Alexa en Siri. Niet alleen heeft de digitaal assistent van Google meer algemene kennis, ook geeft hij vaker de juiste antwoorden. Wel wordt het gat tussen Google Assistent en de rest kleiner.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Google Assistent beter dan Siri’

Dat zegt Stone Temple Consulting. In een uitgebreid onderzoek met ruim 24,000 vragen komt Google Assistent als winnaar naar boven drijven. Cortana van Microsoft gaat met het zilver naar huis terwijl Amazons Alexa het brons pakt. Siri van Apple wordt vierde en is daarmee de minst betrouwbare digitaal assistent, zo stelt het onderzoeksbureau.

Google Assistent beter dan Siri onderzoek

In het onderzoek werden vragen met zeer uiteenlopende onderwerpen voorgelegd aan de assistenten. Vervolgens werd het aantal juiste antwoorden geteld. Men heeft Google Assistent getest op zowel een Google Home als Pixel 2. Op beide apparaten is de Google-app beter dan de concurrentie, afgezien van het aantal juist beantwoorde vragen op de Google Home. Hier weet Cortana beter te presteren.

Ook interessant: Opinie: Google Home in huis toont de kracht van spraakassistenten

Siri is minst volledig

De assistent van Microsoft is daarom een goede nummer twee. Alexa geeft over het algemeen juiste antwoorden, maar heeft een beperkte algemene kennis. Siri weet op slechts 40 procent van de vragen een antwoord, meer deze is in 80 procent van de gevallen wel juist. Hiermee is Siri de ‘minst volledige digitaal assistent’.

Het onderzoek wordt elk jaar uitgevoerd, waardoor gekeken kan worden welke assistenten erop vooruit zijn gegaan, en welke niet. Hier weet Siri wel te pieken, hetzij in negatieve zin. De prestaties van de Apple-assistent zijn drie procent verslechtert: ongeveer net zoveel als Alexa. Google Assistent bleef nagenoeg op hetzelfde niveau presteren. Zodoende wordt het gat tussen Cortana en Google Assistent kleiner.

Lees ook: Met deze 12 tips haal je het meeste uit Google Assistant

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.