De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Overzicht: op deze 5 manieren wordt de Google Assistent nog slimmer

Michel van 't Klaphek
9 januari 2019, 8:38
3 min leestijd
Overzicht: op deze 5 manieren wordt de Google Assistent nog slimmer

De Google Assistent gaat binnenkort op nog veel meer apparaten werken, waaronder de speakers van Sonos. Ook kun je het stemhulpje binnenkort in Google Maps gebruiken. Deze vijf aankondigingen deed Google op de CES-beurs.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent CES 2019: de belangrijkste aankondigingen

Momenteel is de Consumer Electronics Show (CES) te Las Vegas in volle gang. Ook Google is op de beurs aanwezig en heeft vooral veel in petto voor de Google Assistent. Dit zijn de belangrijkste aankondigingen.

1. Google Assistent Connect

De verwachting is dat de Assistent aan het eind van januari op 1 miljard apparaten aanwezig is, en als het aan Google ligt worden dat er nog een stuk meer. Met Google Assistent Connect kunnen makers hun accessoires en gadgets op een simpele en goedkope manier slimmer maken.

Google Assistent Connect

Het zoekbedrijf geeft hierbij een simpel display als voorbeeld. Dit scherm toont aan wat er op de agenda staat of laat bijvoorbeeld het weer zien. Je zou deze display bijvoorbeeld op je koelkast kunnen plakken.

Het enige wat het scherm nodig heeft, is een ander apparaat met ingebouwde microfoon, zoals een Google Home. Het voordeel voor fabrikanten is dat ze geen rekening met microfoons hoeven te houden, waardoor de gadgets betaalbaar blijven.

2. Integratie in Google Maps

Het was altijd al mogelijk om via Google Maps een routebeschrijving op te vragen, maar de Assistent kan binnenkort een stuk meer. Het wordt onder meer mogelijk om per stem op binnenkomende sms’jes en WhatsApp-berichten te reageren, muziek en podcasts op te zetten en je vrienden te laten weten hoe laat je arriveert. Je kunt onderweg ook op Facebook Messenger-berichtjes reageren. De Maps-update rolt volgens Google per direct uit.

3. Ondersteuning voor Sonos-speakers

Daarnaast kan de Google Assistent binnenkort overweg met alle speakers van Sonos. Als eerste worden de Sonos One en Sonos Beam geüpdatet, waarna later ook oudere modellen een update krijgen. Hierdoor kun je je favoriete muziek of podcast opzetten zonder je smartphone te hoeven aanraken. Het is nog niet bekend wanneer de update uitrolt.

Google Assistent CES SOnos ondersteuning

4. Vluchten inchecken (nog niet in Nederland)

Google wil dat de Assistent je altijd en overal bij helpt, dus ook wanneer je op reis gaat. Het wordt voor Amerikanen daarom mogelijk om via de slimme stemhulp online in te checken voor hun vlucht.

De Google Assistent laat je weten wanneer dit mogelijk is, waarna jij alleen nog maar “Hey Google, check mijn vlucht in” hoeft te zeggen. Het is nog niet bekend of en wanneer deze functie naar Nederland komt.

5. Google Assistent wordt je vertaler

Tot slot rolt Google vanaf vandaag ook een vertaalfunctie uit voor de Home Hub, het slimme display dat officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Dit is volgens de zoekmachinegigant vooral handig voor hotels en horecagelegenheden, die met gasten vanuit de hele wereld praten. De Google Assistent kan van en naar 27 talen vertalen.

Om te starten geef je het gebruikelijke “Hey Google”-commando, gevolgd door welke taal je niet spreekt, zoals Chinees. De gast spreekt vervolgens zijn of haar eigen taal, waarna de Home Hub het vertaalt. Aangezien het slimme scherm nog niet in ons land verkrijgbaar is, werkt de functie waarschijnlijk alleen in het Engels. De update wordt in de komende weken uitgerold.

Check ook onze Google Home Hub review, of bekijk de video hieronder:

Volg het laatste nieuws over de Google Assistent

Bron: Sonos
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu