Google Assistent nu beschikbaar voor Chromebooks: zo haal je het hulpje binnen

Michel van 't Klaphek
25 september 2019, 10:43
2 min leestijd
Google Assistent nu beschikbaar voor Chromebooks: zo haal je het hulpje binnen

Gebruik jij een Chromebook? Dan kun je vanaf nu waarschijnlijk gebruikmaken van de Nederlandse Google Assistent. De stemhulp wordt samen met Chrome OS 77 uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Google Assistent rolt uit voor Chromebooks

Dat kondigt het zoekbedrijf aan in een blog. Je krijgt vanzelf een notificatie wanneer de Google Assistent voor je Chromebook beschikbaar is. Je kunt natuurlijk ook handmatig controleren op beschikbaarheid. Ga hiervoor naar de instellingen en selecteer ‘Zoeken en Assistent’. Ga vervolgens naar de Google Assistent.

Helaas maakte Google niet bekend naar welke specifieke Chromebooks de Assistent uitrolt. Wel weten we dat de nieuwe functie tegelijk met Chrome OS 77 wordt uitgebracht. Belgische gebruikers moeten overigens nog even geduld hebben. Ook zakelijke G-Suite-gebruikers kunnen nog niet aan de slag met de Assistent. De nieuwe functie werd overigens in april al aangekondigd, maar daarna bleef het lang stil.

Dit kun je met de Google Assistent

De Google Assistent is een spraakassistent. Dit betekent dat je tegen het digitale hulpje kunt praten en met je stem timers kunt instellen, Netflix-films aan zet en bijvoorbeeld apps als Spotify opent. De Assistent kan ook voor meer productieve taken ingezet worden. Laat je inspireren met deze voorbeelden:

  • “Hey Google, maak een nieuw document aan.” Vervolgens wordt gevraagd of je een nieuw Docs-, Sheets- of Slides-document wil beginnen;
  • “Hey Google, wat staat er op de agenda?” Vervolgens noemt Google de planning van vandaag op;
  • “Hey Google, herinner me eraan om een verjaardagskaartje voor mijn moeder te kopen”. Vervolgens stuurt de stemhulp je later op de dag een herinnering.
Google Assistent Chromebook

Meer over Chromebooks

Chromebooks zijn het best te omschrijven als laptops die voor het internet gemaakt zijn. Dit betekent dat dingen worden opgeslagen in de cloud. Chromebooks worden dan ook zonder een grote harde schijf geleverd.

Hierdoor zijn de laptops niet alleen een stuk lichter, maar ook beter betaalbaar. ChromeOS is het besturingssysteem. Lees ons artikel over de voor- en nadelen van Chromebooks en bekijk het overzicht met de beste Chromebooks voor school, werk en privé voor aankoopadvies.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu