De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent krijgt donkere modus: zo gebruik je de feature

Wouter Nijsen
13 september 2019, 11:20
2 min leestijd
Google Assistent krijgt donkere modus: zo gebruik je de feature

Google maakt de donkere modus van Android 10 voor steeds meer apps en diensten beschikbaar en nu zijn de Google Assistent en Google-app aan de beurt. De feature is verschenen bij een select groepje gebruikers en is waarschijnlijk de komende weken breed beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent krijgt donkere modus

Eerder deze week bracht Google een dark mode uit voor Gmail en de Play Store en nu duikt de feature op in de Google Assistent. Verschillende gebruikers laten op Reddit weten dat ze de donkere modus kunnen instellen, zo schrijft XDA Developers.

De dark mode is onderdeel van de Google-app en beschikbaar voor telefoons met Android 10. Diverse gebruikers met een smartphone met Android Pie zeggen de donkere modus ook te kunnen gebruiken.

google assistent dark mode

Door het donkere thema krijgen de Google-app en Google Assistent een compleet nieuwe look. De felle, witte interface wordt ingeruild voor donkere kleuren en dat is fijner voor je ogen. De dark mode verbruikt ook minder energie op Android-smartphones met een oled-scherm, waardoor je accuduur (iets) wordt verbeterd. Heb jij de donkere modus op je Android-telefoon? Laat het weten in de reacties hieronder!

  1. Open de Google-app en ga naar de instellingen;
  2. Kies voor ‘Algemeen’ en selecteer daarna ‘Thema’;
  3. Vervolgens zie je de optie om een lichte of donkere modus in te stellen. Het is ook mogelijk om de dark mode automatisch aan te zetten zodra de Batterijbesparingsmodus op je telefoon wordt geactiveerd. Dit helpt – mits je toestel een oled-scherm heeft – om nog wat extra energie te besparen.

Play Store en Gmail

Als gezegd kreeg de Play Store al eerder ondersteuning voor de donkere modus van Android 10. De donkere modus lijkt op dit moment getest te worden bij een aantal gebruikers, voordat Google de feature naar iedereen uitrolt. XDA Developers zag de feature verschijnen in versie 16.6.25 van de Play Store, maar het handmatig installeren van deze versie zorgt er niet voor dat de dark mode automatisch verschijnt.

Lees ook: Zo zet je de donkere modus van Android 10 aan

Verder kreeg de Gmail-app deze week een donkere modus, al moet je hiervoor wel over Android 10 beschikken. Daarnaast rolt Google de verbetering geleidelijk en automatisch naar iedereen uit. Heb je dus een Pixel-smartphone en zie je de dark mode niet, dan moet je nog eventjes wachten.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu