De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 8 Google Assistent-games zijn het leukst

Erwin Vogelaar
12 augustus 2019, 19:22
4 min leestijd
Deze 8 Google Assistent-games zijn het leukst

De Google Assistent is niet alleen behulpzaam, maar kan je ook samen met je vrienden vermaken. Daarvoor zijn deze Google Assistent-games beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de leukste Google Assistent-games

De Google Assistent zien we vooral als praktisch. Je stelt vragen, of geeft opdrachten voor het besturen van je slimme huis. Wat je misschien niet weet, is dat de spraakassistent ook een hoop games kent. Deze games speel je samen met de Assistent of met anderen in de buurt. Leuk voor tijdens een feestje of met je familie.

Tussen deze spelletjes zit wel een hoop troep, dus wij plukken de Assistent-games eruit die de moeite waard zijn. Deze games werken op praktisch alle plekken waar de Google Assistent beschikbaar is. Denk aan smartphones, Google Home en slimme schermen zoals de Google Nest Hub. Vaak werken de spelletjes wel het beste met een scherm.

google assistent games

1. Willem Wever

In het spel van Willem Wever wordt je kennis over het dierenrijk getest in vijf rondes. Je moet zeggen of feitjes waar of niet waar zijn. Iedere speler die mee doet kiest een kleur, waardoor de score wordt bijgehouden. Wie de meeste vragen goed heeft wint.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ok Google ik wil met Willem Wever praten”.

2. Doritos Truth or Dare

Iedereen kiest om de beurt een truth of dare. Vervolgens krijg je een minuut de tijd om de waarheid te zeggen, of de opdracht te doen. Als de vraag of dare je niet ligt, kies je een ander. Denk bij truth aan waar je een fobie voor hebt of wat de ergste leugen is die je ooit hebt vertelt, en bij een dare aan een boom buiten knuffelen of je laatste appje voorlezen. Het chipsmerk heeft er verder weinig te maken, maar komt wel telkens in plaatjes terug.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ok Google, ik wil met Doritos Truth or Dare praten”.

3. 21 Blackjack

Wat denk je, nog één kaart? Pas op dat je niet over de 21 heen gaat in deze Google Assistent-versie van het bekende kaartspel. We hebben wel moeite om deze game via een Google Home werkend te krijgen, maar op je smartphone is 21 Blackjack heel goed speelbaar.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ok Google ik wil met 21 Blackjack spelen”.

google assistent games

4. Popcorn Quiz

Met de game Popcorn Quiz test jij je kennis over films en speel je tegen andere spelers over de hele wereld. Je krijgt vijf vragen die waar of een leugen zijn. Dat gaat bijvoorbeeld over acteurs, personages, citaten en veel meer. De game bevat vragen over meer dan 80.000 films, dus je kunt door blijven spelen zonder telkens dezelfde vragen tegen te komen.

Speel je meerdere rondes, dan krijg je de mogelijkheid om extra punten te verdienen. Op deze manier heb je een grotere kans om in de ranglijsten terecht te komen.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ik wil met Popcorn Quiz praten”.

5. Zou je liever

Wil je even goed nadenken, dan geeft de game ‘Zou je liever’ je leuke dilemma’s. Je krijgt elke keer twee opties voorgeschoteld en jij moet kiezen wat je liever wil. Deze game heeft helaas wel wat moeite om je antwoorden te registreren, maar het is sowieso leuk om met elkaar na te denken over wat jullie antwoorden op de vragen zijn.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ik wil met Zou je liever praten”.

6. Feit of fictie

Deze quiz stelt vragen over allerlei categorieën en het is jouw taak om te beslissen of het feit of fictie is. De makers voegen regelmatig nieuwe vragen en categorieën toe om de game interessant te houden.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ik wil met Feit of fictie praten”.

7. Dieren Spelletjes

Net als Willem Wever, krijg je ook met de game Dieren Spelletjes weetjes voorgeschoteld over verschillende dieren. Daarbij is het de vraag of dat weetje waar is of niet. Leuk om te doen als je de vragen van Willem Wever inmiddels wel kent.

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ik wil met Dieren Spelletjes praten”.

google assistent games

8. Rock Paper Scissor

Er is ook een Google Assistent-versie van het bekende ‘rock, paper, scissors’. Je kiest papier, steen of schaar en de Assistent kiest er ook eentje. Vervolgens is de vraag wie de ander verslaat. Ben jij de Google Assistent te slim af?

Om de game te spelen zeg of typ je: “Ik wil met Feit of fictie praten”.

Meer doen met de Google Assistent

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen met je Google Assistent? Ben je samen met anderen, dan moet je naast deze spelletjes ook echt even de grappigste Google Assistent-antwoorden proberen. Naast spelletjes kun ook met bedrijven praten zoals Albert Heijn, Bol.com en KLM. Dit zijn andere Google Assistent-vragen om te stellen.

Lees meer artikelen over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu