‘Vertel me wat goed nieuws’: Google Assistent houdt je positief

Thomas Haenen
22 augustus 2018, 12:30
1 min leestijd
‘Vertel me wat goed nieuws’: Google Assistent houdt je positief

Stap je geregeld met het verkeerde been uit bed? Ben je helemaal klaar met deprimerend nieuws? De Google Assistent kan je binnenkort opvrolijken met goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent goed nieuws-update toegevoegd

Gebruikers van de Engelse Google Assistent kunnen vanaf nu ‘Hey Google, tell me something good’ roepen om positief nieuws voorgeschoteld te krijgen. Gebruikers krijgen dan een korte briefing met opbeurende, optimistische verhalen te horen. Google heeft het project samen met het Solutions Journalism Network ontwikkeld, een organisatie die verhalen produceert over constructieve bijdragen aan de samenleving.

Hey Google, Tell Me Something Good

Vraag je Google om goed nieuws, dan krijg je serieuze, maar positieve verhalen te horen. Verwacht geen nieuwsberichten over katten die uit de boom gered zijn, of een schildpad die een hond bevriend, maar constructieve journalistiek. Denk bijvoorbeeld aan een verhaal over imkers uit Detroit die de bijenpopulatie op peil weten te houden, of een studie die oplossingen biedt voor het daklozenprobleem.

Volgens Google is de nieuwe functie hard nodig, omdat het ‘echte’ nieuws de laatste tijd gedomineerd wordt door negatieve verhalen. Mensen die het idee hebben dat ze omringd worden door slecht nieuws, zijn vaak pessimistischer, hebben meer stress en slapen slecht. Door constructief ‘goed’ nieuws te bieden, hoopt Google die mensen meer hoop en energie te geven.

Helaas: nu nog alleen in Amerika

Het slechte nieuws: vooralsnog is deze functie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De Google Assistent is pas sinds kort beschikbaar in het Nederlands en mist enkele functies van de Amerikaanse versie. Of en wanneer de goed nieuws-functie naar Nederland komt, is onbekend. Ontdek ook de grappigste antwoorden van de Google Assistent en de meestgestelde vragen over het stemgestuurde hulpje.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu