De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Google Assistent staat straks voor je in de wacht aan de telefoon’

Wouter Nijsen
9 september 2019, 9:26
2 min leestijd
‘Google Assistent staat straks voor je in de wacht aan de telefoon’

Google komt mogelijk met een opvallende nieuwe feature voor de Google Assistent. Het slimme hulpje moet straks voor je in de wacht staan tijdens een telefoongesprek, zodat jij in de tussentijd andere dingen kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent in de wacht tijdens telefoongesprek

9to5Google zegt van een betrouwbare bron, die bekend is met de plannen van Google, te hebben gehoord dat de feature op dit moment wordt ontwikkeld. De functie zou eerst beschikbaar zijn op de Pixel 4-telefoons, die waarschijnlijk volgende maand worden aangekondigd. Omdat Google nog druk bezig is met de ontwikkeling van de functie, is het onwaarschijnlijk dat ‘ie tegelijkertijd met de Pixel 4 lanceert.

google assistent typen

De feature om de Google Assistent namens jou in de wachtrij te zetten, zou simpel moeten werken. De Assistent herkent wanneer je in de wacht staat, waarna je met een druk op een knopje op het scherm de Assistent activeert. De digitale butler houdt vervolgens het telefoongesprek in de gaten en laat vervolgens weten wanneer je het gesprek weer kunt hervatten. Handig, want hierdoor kun je in de tussentijd andere dingen doen en hoef je niet minutenlang aan de telefoon te wachten.

De feature is waarschijnlijk exclusief voor de Pixel 4 beschikbaar en komt waarschijnlijk later naar andere Pixel-telefoons. Google presenteert zijn nieuwste smartphones doorgaans in oktober tijdens een Made by Google-event. Het zoekbedrijf heeft het evenement nog niet aangekondigd, maar daar komt mogelijk deze maand verandering in.

Meer over de Google Assistent

Tijdens IFA 2019, de technologiebeurs die vorige week in Berlijn plaatsvond, werden andere verbeteringen voor de Google Assistent aangekondigd. Zo komt er een Ambient Mode, waarmee je een smartphone omtovert tot een ‘slim scherm’ terwijl deze aan de oplader ligt. Ook is het voortaan mogelijk om via de Assistent een audio- of videogesprek te starten in WhatsApp.

Deze 3 verbeteringen maken de Google Assistent nog handiger

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's