De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Tip: volg de kerstman dit jaar met Google Assistent en Google Home

Thomas Haenen
24 december 2018, 11:02
2 min leestijd
Tip: volg de kerstman dit jaar met Google Assistent en Google Home

Vanavond vliegt de Kerstman de hele wereld over om kerstcadeaus te bezorgen. Dit jaar volg je hem niet alleen met Googles Santa Tracker-app, maar ook via de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Assistent kerstman volgen doe je zo

Voor kinderen die in december niet in Sinterklaas, maar in de Kerstman geloven wordt het een spannende avond. De komende uren vliegt de bebaarde man de hele wereld rond in z’n slee om miljoenen cadeaus te bezorgen. Het is inmiddels traditie dat Google meedoet met die kerstgedachte, door iedereen op de hoogte te houden van de huidige locatie van de kerstman.

Dit jaar wordt voor het eerst ook de Google Assistent daarvoor ingeschakeld. Vraag je ‘Where’s Santa’, dan geeft je Google Home, Home Mini of de Google Assistent op je smartphone de huidige locatie door. Misschien vliegt hij net boven Nederland, of is hij nog in Australië actief. Met de Google Home Hub krijgen gebruikers zelfs enkele animaties en de locaties van de kerstman op de kaart te zien. Eigenlijk is de Home Hub nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar via een kleine omweg kun je hem hier prima kopen en gebruiken.

Let op: de kerstman is natuurlijk pas vanaf vanavond onderweg. Vraag je de Google Assistent voor die tijd waar de kerstman is, dan krijg je enkel een grappig antwoord te horen of een kleine animatie te zien.

Download Google Santa Tracker voor Android

De functie lijkt op dit moment nog niet in het Nederlands te werken, dus je zult de stemgestuurde speakers wel op de Engelse taal moeten instellen. Natuurlijk kun je de status van de kerstman ook gewoon checken op je smartphone. Daarvoor is er de Google Santa Tracker-app, die gratis in de Play Store te vinden is.

Naast dat je in de app kunt zien wanneer de kerstman gaan vertrekken om alle cadeautjes te verspreiden, is de Santa Tracker voornamelijk bedoeld voor het spelen van spelletjes. Zo is er een game waarin je als penguin zwemt en de ijsblokken moet ontwijken, een topografische quiz en een spelletje waarin je als elfje wegrent van een enorme sneeuwbal. De app is ook te gebruiken op Android TV en Wear OS.

Download Google Santa Tracker in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu