De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent geeft op de Pixel 4 nu ook korter antwoord

Dennis de Vries
28 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
Google Assistent geeft op de Pixel 4 nu ook korter antwoord

De Google Assistent is een welbespraakt digitaal hulpje, maar soms mag het ook wel iets minder. Een nieuwe optie op de Pixel 4 laat de Google Assistent korter antwoord geven.

Lees verder na de advertentie.

Kortere antwoorden van Google Assistent

De gesproken antwoorden van Google Assistent zijn handig en leuk, zeker nu ze sinds een jaar ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Maar soms kunnen ze ook een beetje overbodig voelen. Als je de spraakgestuurde assistent vaak gebruikt voor simpele taken, zoals het aan- en uitzetten van de lampen in een kamer, dan hoef je waarschijnlijk geen uitgebreide bevestiging te horen.

Een nieuwe optie in de Pixel 4 zorgt ervoor dat Google Assistent een stuk sneller en beknopter antwoordt op bepaalde commando’s. Zo wordt de opdracht “OK Google, schakel de lichten in kantoor uit” dan niet meer uitgebreid beantwoord met “Ok, schakel de lichten in kantoor uit”. In plaats daarvan zegt de assistent alleen kort “ok” om vervolgens de opdracht uit te voeren.

Alleen op Pixel 4

De optie is voorlopig alleen nog beschikbaar op de nieuwe Pixel 4. Wellicht is dat omdat het nog niet helemaal vlekkeloos werkt. Als de optie voor korte antwoorden wordt ingeschakeld, dan valt de assistent vaak helemaal stil, zo ontdekte website Android Police. Zij kregen vaak geen antwoord meer op eenvoudige commando’s, maar ook als ze bijvoorbeeld vroegen wie de president is, bleef de Google Assistent stil.

Het is dus goed mogelijk dat Google deze optie nog aan het afstellen is, om ervoor te zorgen dat er korte en lange antwoorden worden gegeven wanneer die nodig zijn. Wellicht dat de optie daarom ook nog niet voor andere toestellen beschikbaar is. Ook op de Pixel 4XL is zijn deze korte antwoorden niet in te schakelen.

Zo stel je korte antwoorden in voor Google Assistent

Heb je een Pixel 4 en wil je alvast kijken welke korte antwoorden Google Assistent je kan geven, dan kun je dat in de instellingen inschakelen.

  • Ga naar de instellingen-app en kies ‘Google’;
  • Kies de optie ‘accountservices’;
  • Tik op ‘Zoeken, Assistent en spraakopdrachten;
  • Selecteer ‘Google Assistent’ en ga in het volgende scherm naar het tabje ‘Assistent’;
  • Scroll naar onderen en tik op ‘telefoon’;
  • Kies de optie ‘spraakuitvoer’, waarna je drie opties kunt selecteren voor hoe uitgebreid Google Assistent antwoordt.

De optie is dus voorlopig alleen nog beschikbaar op de Pixel 4, het is niet bekend of en wanneer het uitgerold wordt naar andere toestellen. Mocht je de optie voor korte antwoorden niet zien, dan kan het zijn dat de Google Assistent-app nog geen update heeft ontvangen. De app ontvangt automatisch een server side update, daar hoef je verder niets voor te doen.

Lees meer over Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu