De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zo ga je de Google Assistent makkelijker met één hand bedienen’

Michel van 't Klaphek
14 december 2018, 20:23
2 min leestijd
‘Zo ga je de Google Assistent makkelijker met één hand bedienen’

Het lijkt erop dat de Assistent-app binnenkort een update krijgt. Google gaat de navigatiebalk aan de onderkant aanpassen, waardoor je makkelijker met één hand vragen kunt stellen en dingen opzoeken.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Assistent navigatiebalk wordt aangepast’

De navigatiebalk aan de onderkant van de Assistent-app bestaat momenteel uit drie knoppen: de microfoon, een snelkoppeling naar Google Lens en het toetsenbord. Zo kun je informatie opzoeken en vragen stellen met je stem, camera en door te typen. De ‘Visual snapshot’-knop, waarmee je een overzicht van je activiteiten op een dag krijgt, en Verkennen-functie vind je rechtsboven.

Google Assistent navigatiebalk test

Deze twee knoppen verhuizen in de nieuwste versie van de Google Assistent naar de onderkant van het scherm. Ze worden verwerkt in de navigatiebalk waardoor je er makkelijker met één hand bij kunt. De dagoverzicht-knop staat voortaan linksonder, terwijl je het Verkennen-tabblad aan de rechterkant opent.

De drie huidige knoppen – Google Lens, microfoon en toetsenbord – schuiven naar elkaar toe en staan knus op elkaar in het midden. Op die manier zitten alle manieren om vragen te stellen voortaan naast elkaar.

Lees ook: Tip: zo verwijder je gesprekken uit de Google Assistent

Een test, of meer?

Google test aan de lopende band nieuwe functies en mogelijkheden. Het is daarom nog niet duidelijk of het hier om een blijvende verandering gaat, of simpelweg een test. De nieuwe indeling maakt echter wel beter gebruik van de schermruimte waardoor het logisch lijkt dat Google de update echt uitbrengt.

Telefoonschermen worden immers steeds groter en langwerpiger, waardoor navigatieknoppen meer naar de onderkant verplaatsen. Veel mensen bedienen hun telefoon eenhandig waardoor het lastig is om op knoppen halverwege of bovenaan het display te drukken.

Meer over de Google Assistent

Sinds juli 2018 spreekt de Google Assistent ook Nederlands. De mogelijkheden met Googles stemhulpje zijn vrijwel oneindig. Van hulp tijdens het koken, Spotify aanzetten tot je smart home aansturen: het kan allemaal. Om je wegwijs te maken beantwoordden we eerder al tien veelgestelde vragen over de Assistent. Check ook onze video voor de drie tofste functies van de stemhulp:

Volg het laatste nieuws over de Google Assistent

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu