De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Lijstjes maken in notitie-apps kan nu via de Google Assistent

Colin Baak
9 december 2019, 13:44
2 min leestijd
Lijstjes maken in notitie-apps kan nu via de Google Assistent

De Google Assistent krijgt ondersteuning voor verschillende notitie-apps. Zo kun je makkelijk lijstjes maken via een stemcommando. Het slimme hulpje werkt nu met onder andere Google Keep, Any.do en AnyList.

Lees verder na de advertentie.

Lijstjes maken met Google Assistent

Maak je boodschappenlijsten voor als je naar de supermarkt gaat, schrijf jij alles wat je moet doen die dag onder elkaar of wil je gewoon wat korte notities maken? Daarvoor kun je allerlei losse apps gebruiken, of natuurlijk de Google Assistent. Vanaf nu is het ook mogelijk om via de Assistent lijstjes op te stellen of noties te maken met bekende notitie-apps.

Zodoende kun je via een telefoon, tablet of slimme speaker de Google Assistent oproepen en iets op je boodschappenlijstje zetten via een spraakcommando. De functie werkt ook op slimme speakers, zoals de Google Nest Hub. De nieuwe functie rolt vanaf nu uit, maar was op smartphones van de Android Planet-redactie nog niet te vinden.

Google Assistent - lijstjes

Via de instellingen van de Google Assistent kun je een notitie-app koppelen. Dat werkt met onder andere Any.do, Google Keep en AnyList. Vanaf dan kun je tegen het slimme hulpje roepen dat je een notitie wil maken, je een lijstje wil opstellen met kerstcadeaus of dat je melk en aardappels wil toevoegen aan de boodschappenlijst.

Andere nieuwe functies

In een blog van de zoekgigant haalt Google ook een eerder aangekondigde functie weer aan. Daarbij kun je herinneringen toevoegen voor een familielid of bijvoorbeeld huisgenoot. Een derde functie is het vinden van foto’s met een stemcommando. ‘OK Google, toon foto’s van vorig weekend’ is dan genoeg voor de juiste kiekjes. Ook kun je je favoriete plaatjes direct doorsturen naar vrienden of familie.

Welke functies gebruik jij zelf allemaal, ga je de nieuwe mogelijkheden ook proberen en wat wil je in de toekomst graag zien van de Google Assistent? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Lees meer over de Google Assistent

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu