De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent onthoudt automatisch waar je geparkeerd staat

Dennis de Vries
17 juni 2019, 9:30
2 min leestijd
Google Assistent onthoudt automatisch waar je geparkeerd staat

Je Android-smartphone onthoudt binnenkort waar je jouw auto hebt neergezet. Daar hoef je helemaal niets voor te doen, want de Google Assistent gaat je automatisch helpen bij parkeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent parkeren

Google Assistent gebruikt de sensoren van je smartphone om te bepalen of je met de auto aan het rijden bent en wanneer je daarmee stopt. Zodra dat laatste het geval is, wordt die locatie opgeslagen als je parkeerplek.

Daar heb je zelf geen omkijken naar; dit gebeurt automatisch. Als je later twijfelt over waar je auto ook alweer staat, dan kun je dat terugvinden in een speciale kaart in Google Assistent, zo ontdekte website Android Police.

Google Assistent onthoudt parkeerplaats

Deze functie zat ooit in Google Now, en Google lijkt die nu opnieuw leven in geblazen te hebben. Het was voor automobilisten al mogelijk om de locatie van hun parkeerplek op te slaan in Google Maps. Dat kun je zelf handmatig doen, waardoor het een stuk nauwkeuriger is. Zo geeft Google Maps ook de mogelijkheid om aan te geven op welke verdieping van een parkeergarage je staat, en kun je een foto maken van de locatie.

Niets handmatig invoeren

De automatische parkeerfunctie van Google Assistent heeft als voordeel dat je er niets handmatig voor hoeft in te voeren. Maar hij kan ook niet uit zichzelf gedetailleerde informatie toevoegen, zoals dat in Google Maps wel kan. Beide functies werken echter samen. Als je in Google Maps handmatig je parkeerlocatie invoert, wordt die informatie ook getoond door de Google Assistent.

De mogelijkheid om automatisch je parkeerplek op slaan, is nu nog maar beschikbaar voor een handjevol gebruikers in de Verenigde Staten. Het lijkt erop alsof Google het gefaseerd uitrolt. Om de functie te krijgen, is het niet nodig een update te downloaden van Google Assistent. De feature verschijnt de komende tijd automatisch bij gebruikers.

Lees meer over Google Assistent

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu